Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

ΝΔ: Τα έγγραφα που κατέθεσε ο Καμμένος δεν είναι γνήσια

Σε βαρύτατες καταγγελίες εναντίον του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου προχώρησε η ΝΔ για το θέμα της πώλησης οπλισμού στη Σαουδική Αραβία.

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου οι τομεάρχες Εσωτερικών Μάκη Βορίδης και Δικαιοσύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος ανέφεραν πως τα πέντε έγγραφα που είχε καταθέσει ο Πάνος Καμμένος δεν είναι γνήσια.
«Βλέπετε να υπάρχει αριθμός πρωτοκόλλου; Βλέπετε σε ποιον κατατίθεται; Δεν υπάρχει καμία σφραγίδα επικυρώσεως» είπε χαρακτηριστικά ο Μάκης Βορίδης με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο να προσθέτει «Αποδεικνύεται πλέον πως τα έγραφα που κατέθεσε ο Πάνος Καμμένος πλαστά. Η ΝΔ αμφισβητεί την γνησιότητα τους και έχει βάσιμες υπόνοιες». «Έχουν χρησιμοποιηθεί ψευτοέγγραφα για εξαπάτηση κοινοβουλίου. Τα υπόλοιπα είναι δουλειά της ανάκρισης» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Βορίδης, αμφισβητώντας την γνησιότητα των εγγράφων. 
Για τον Παπαδόπουλο και τον ρόλο του
«Έχει αποδειχθεί πως ο κ. Παπαδόπουλος έπαιρνε αμοιβές. Δεν ήταν πληρεξούσιος ήταν μεσάζων και ο νόμος έχει παραβιαστεί. Ο Πάνος Καμμένος έχει παραβεί τα καθήκοντα του» είπε ο Μάκης Βορίδης αναφερόμενος στον φερόμενο ως μεσάζοντα.
Εκείνο που προκαλεί εντύπωση και επισημάνθηκε αρκετές φορές στην συνέντευξη τύπου είναι ότι η εταιρεία του Βασίλη Παπαδόπουλου με έδρα την Αξιούπολη στο Κιλκίς βρίσκεται να εκπροσωπεί την Σαουϊδική Αραβία , την Κένυα την Ιορδανία, κ.ο.κ.  «Ο κ. Αντελ αλ Σαίφ που υπογράφει στο κείμενο της εξουσιοδότησης για τον Βασίλη Παπαδόπουλο, δεν έχει την δυνατότητα να δεσμεύει την Σαουδική Αραβία και να ορίζει πληρεξουσίους» τόνισε ο Μάκης Βορίδης και πρόσθεσε πως το συγκεκριμένο πρόσωπο μιλά για την αεροπορία της Σαουδικής Αραβίας και όχι για το επίσήμο κράτος προκειμένου να υπάρξει διακρατική συμφωνία.
Παίρνοντας το λόγο ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε επίσης στα έγγραφα του Πάνου Καμμένου τα οποία δεν πιστοποιούν ωστόσο τους ισχυρισμούς του υπουργού Εθνικής Άμυνας.
«Εξαγωγέας είναι αυτός που εξάγει σε μια χώρα κι όχι αυτός που αγοράζει για μια χώρα. Αυτό θα πρέπει να το απαντήσει ο κ. Καμμένος, που μας παρουσίασε έγγραφα τα οποία δείχνουν ότι ο κ. Παπαδόπουλος είναι εξαγωγέας κι όχι εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας».
Πρέπει οπωσδήποτε να προχωρήσουν οι σχετικές ανακριτικές διαδικασίες, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Παναγιωτόπουλος τονίζοντας «εδώ υπάρχουν αποδείξεις και ονόματα. Οι αρμόδιες αρχές πρέπει να προχωρήσουν στην έρευνα της συγκεκριμένης υπόθεσης».Τέλος αναφερόμενος στην επίκληση του κ. Φίλη για το θέμα της ανθρωπιστικής κρίσης στην Υεμένη, ζητώντας την ακύρωση της υπόθεσης, ο κ. Παναγιώτοπουλος σημείωσε:
«Είναι πολύ όψιμες οι ανθρωπιστικές ανησυχίες του κ. Φίλη. Τώρα τους προέκυψε η ευαισθησία. Οδηγούν αυτά στη σκέψη ότι επιχειρούν να βρουν άλλοθι. Όσοι σκέπτονται και υπολογίζουν μ’ αυτό τον τρόπο θα πέσουν έξω.
Δεν εξαλείφονται με αυτόν τον τρόπο οι όποιες ποινικές ευθύνες».
Κλείνοντας, άφησαν ανοικτό στο τέλος της έρευνας και με διαφορετική σύνθεση της Βουλής ακόμη και να συσταθεί Ειδικό Δικαστήριο για τους υπευθύνους, σημειώνοντας ότι στο ποινικό δίκαιο υπάρχει και η έννοια της πρόθεσης και της απόπειρας που περιλαμβάνει την αρχή τέλεσης, ενώ παράνομο είναι και το να προσπορίζεις παράνομα όφελος σε τρίτους.
Αναλύτικά η παρουσίαση από τη ΝΔ
Τα έγγραφα που η ΝΔ λέει ότι είναι μη έγκυρα
Πυρ ομαδόν προς τον ΥΕΘΑ
Μία πρόγευση έδωσε η Ντόρα Μπακογιάννη που χθες σχολίασε πως «τα χαρτιά τα οποία έχει δώσει ο κ Καμμένος είναι κάτι χαρτιά τα οποία είναι γραμμένα σε κάτι απερίγραπτα αγγλικά. Πχ Government of Greece και όχι Hellenic Republic… (θυμίζει το) Do you like mademoiselle the Greece» και υπογράμμισε ότι τα  έγγραφα αμφισβητούνται.
Παράλληλα ο αναπλ. εκπρόσωπος της ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, σήκωσε και αυτός από την πλευρά του ιδιαιτέρως τους τόνους λέγοντας πως «τα έγγραφα που παρουσίασε ο κ Καμμένος στη Βουλή δεν είναι γνήσια» προσθέτοντας πως «προσπαθούν να πείσουν το πανελλήνιο ότι το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας επέλεξε κάποιον Παπαδόπουλο από το Κιλκίς να κάνει αυτή τη δουλειά».
Πυρά εξαπέλυσε και ο Ανδρέας Λοβέρδος δηλώνοντας (ΣΚΑΙ) πως «είναι μη έγκυρο και ενδεχομένως πλαστό το πιστοποιητικό τελικού χρήστη που παρουσίασε στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις