ΥΛΙΚΑ:
500 γρ. στήθος κοτόπουλο
150 γρ. ρύζι αρμπόριο ή καρολίνα
1,5 λίτρο ζωμό κότας
150 ml άσπρο κρασί
50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
½ κουταλάκι κρόκο Κοζάνης σε σκόνη ή 4-5 κλωστές σαφράν
1 κρεμμύδι
3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
Πιπέρι
100 γρ. βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε 3 κουταλιές ζεστό νερό διαλύουμε το σαφράν και το αφήνουμε για 10 λεπτά.
Βάζουμε το λάδι και το μισό βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το κοτόπουλο που το έχουμε κόψει σε μικρούς κύβους. Προσθέτουμε το ρύζι και αφού το σοτάρουμε και αυτό για λίγο το σβήνουμε με το κρασί.
Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά μέσα στο ριζότο τα 200 ml του ζωμού και το νερό όπου έχουμε διαλύσει το σαφράν . Ανακατεύουμε συνέχεια σε χαμηλή φωτιά .
Όταν το ριζότο είναι έτοιμο, τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο την παρμεζάνα, και το πιπέρι .
Καλό είναι να το σερβίρουμε σε μια φαρδιά πιατέλα το ριζότο (όχι βαθειά) προκειμένου να σταματήσει ο βρασμός.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
.
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Ιωαννα Κουσκουση. Τον ταπωσα τον Κασσελακη…
-
Καλαμάτα: Η στιγμή που ο ψαροντουφεκάς ανοίγει τον σάκο και αφήνει τους πάντες με το στόμα ανοιχτό
-
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Κουνγκ Φου, Najm Al-Din Akioz, ξεδιπλωσε μια Παλαιστινιακη σημαία κ χόρεψε τον χορό της Dabka στην τελετή απονομής
-
Τι πίστευε ο Άδωνις; Ότι τα "ανθρωπάκια" δε θα απαντήσουν; Ότι θα τον φοβηθούν; Τα "ανθρωπάκια" σου απάντησαν Άδωνι.
-
Παρά τις διορθώσεις επι διορθώσεων, της νέας Συνθήκης Πανδημίας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, καταργήθηκε λόγω του αυξανόμενου αριθμού ...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου