Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Η πριγκίπισσα Μάκο δεν αφήνει λεπτό μόνο του τον αυτοκράτορα της Ιαπωνίας [εικόνες]

Η πριγκίπισσα Μάκο ήταν δίπλα στον παππού της, αυτοκράτορα της Ιαπωνίας Ακιχίτο, στα 84α γενέθλιά του και ήταν επίσης το τιμώμενο πρόσωπο κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου που δίνει ο αυτοκράτορας στα τέλη της χρονιάς.

«Μου δίνει πολλή χαρά και προσεύχομαι για την ευτυχία τους», δήλωσε ο Ακιχίτο στη συνέντευξη Τύπου στις 20 Δεκεμβρίου 2017, σύμφωνα με την εφημερίδα The Japan Times.
Με τη φράση αυτή, ο μονάρχης δείχνει τη χαρά του για τον προσεχή γάμο, στις 4 Νοεμβρίου 2018, της μεγαλύτερης από τα τέσσερα εγγόνια του, της 26χρονης πριγκίπισσας Μάκο με τον Κέι Κομούρο.

Θα προηγηθεί η παραδοσιακή τελετή του αρραβώνα στις 4 Μαρτίου, ημέρα Κυριακή λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεων του μνηστήρα που εργάζεται σε δικηγορικό γραφείο στη Γιοκοχάμα, κοντά στο Τόκιο.
Η Μάκο και ο Κέι ήταν συμφοιτητές στο πανεπιστήμιο. Η Μάκο που συνέχισε σπουδές στη μουσειογραφία στην Αγγλία, εργάζεται ως ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο του Τόκιο.
Αμέσως μετά τον γάμο, η εγγονή του ιάπωνα μονάρχη θα αποκλειστεί αυτομάτως από τη σειρά διαδοχής στο Θρόνο των Χρυσανθέμων, σύμφωνα με τον νόμο του 1947 για τον αυτοκρατορικό οίκο.
Ο νόμος που διέπει τη σειρά διαδοχής, ορίζει ότι κάθε γυναίκα μέλος της οικογένειας που παντρεύεται έναν κοινό θνητό πρέπει να αποποιηθεί του δικαιώματος στη σειρά διαδοχής.
Στο μεταξύ, η πριγκίπισσα δεν χάνει καμιά επίσημη συνάντηση.
Στις 9 Νοεμβρίου η Μάκο ήταν μαζί με την οικογένεια στον κήπο των Ανακτόρων της Ακασάκα στο Τόκιο στο παραδοσιακό φθινοπωρινό garden party που δίνει ο αυτοκράτορας Ακιχίτο και η αυτοκράτειρα Μιτσίκο της Ιαπωνίας.
Η οικογένεια φορώντας το παραδοσιακό κιμονό δέχτηκε τους 2.000 καλεσμένους στο ανάκτορο αυτό, που συγκαταλέγεται στους εθνικούς θησαυρούς από το 2009 και όπου σήμερα φιλοξενούνται οι αρχηγοί κρατών που πραγματοποιούν επίσημη επίσκεψη στη χώρα.
Στις 23 Δεκεμβρίου, επίσης, η πριγκίπισσα Μάκο χαιρετούσε μαζί με το αυτοκρατορικό ζεύγος στο μπαλκόνι των Ανακτόρων το πλήθος με την ευκαιρία των 84ων γενεθλίων του παππού της.
Μαζί τους ήταν οι γονείς της, πρίγκιπας Ακισίνο και η πριγκίπισσα Κίκο, η θεία της Μασάκο και ο θείος της πρίγκιπας Ναρουχίτο. Ο Ναρουχίτο, πρώτος στη σειρά διαδοχής, θα ενθρονιστεί αμέσως μετά την παραίτηση του αυτοκράτορα στις 30 Απριλίου του 2019.
Πηγή: The Japan Times, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις