Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Τόσο καιρό παίζετε τη Monopoly λάθος -Τι λέει ο κάνονας που «ξεχνάνε» κάποιοι [εικόνες]

Η Monopoly είναι ένα από τα αγαπημένα παιχνίδια μικρών και μεγάλων.Οικογένειες και φίλοι γύρω από ένα τραπέζι παίζουν με τις ώρες, κινούν τα πιόνια, χτίζουν σπίτια,  δίνουν και χάνουν χρήματα.

Στα περισσότερα σπίτια υπάρχει εκείνος που σχεδόν πάντα κερδίζει, εκείνος που «βουτάει» χρήματα από την τράπεζα και εκείνος που πάντα γκρινιάζει. Η χαρά του παιχνιδιού, όμως, είναι η ίδια, είτε χάνεις, είτε κερδίζεις. (ΟΚ, όταν κερδίζεις είσαι περισσότερο χαρούμενος).
Η Monopoly, όπως όλα τα επιτραπέζια έχει κανόνες, ωστόσο, όπως φαίνεται, κάθε σπίτι παίζει με τους δικούς του.
Επειδή, όμως, οι κανόνες είναι... κανόνες, το Business Insider έρχεται να θυμίσει πως τόσο καιρό παίζουμε λάθος τη Μονόπολη και πως όσα ξέραμε μέχρι σήμερα απλά δεν ισχύουν.
Ελεύθερη στάθμευση και χρήματα στο κέντρο
Δεν υπάρχει κανόνας που να λέει πως οι φόροι μαζεύονται στο κέντρο του επιτραπέζιου και όποιος πάει στο τετράγωνό με την «ελεύθερη στάθμευση» παίρνει τα χρήματα. Η «ελεύθερη στάθμευση» είναι ένα απλό τετράγωνο που δεν «κάνει» τίποτα.
Πλειστηριασμός
Η φάση έχει ως εξής: Ρίχνετε το ζάρι και πέφτετε πάνω σε μια οδό. Αν την αγοράσετε, συγχαρητήρια, το παιχνίδι συνεχίζεται. Εάν όμως αποφασίσετε πως δεν την θέλετε η κατάσταση περιπλέκεται, καθώς μπαίνει σε πλειστηριασμό. Τι σημαίνει αυτό; Οι υπόλοιποι παίκτες πρέπει να ποντάρουν για να την αποκτήσουν, με αποτέλεσμα η αξία της οδού αρκετές φορές να εκτινάσσεται.
Δεν παίρνετε ενοίκιο, εάν είστε φυλακή
Ψέματα! Στους επίσημους κανόνες κάποιος που είναι φυλακή απλά χάνει τη σειρά του ή δεν αγοράζει.
Ο κανόνας του πρώτου γύρου
Πολλοί υποστηρίζουν πως στον πρώτο γύρο οι παίκτες δεν μπορούν να αγοράσουν κάποια ιδιοκτησία, ωστόσο, αυτό δεν είναι γραμμένο πουθενά.
Φωτογραφίες: Pixabay

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις