Υλικά (6 Μερίδες)
1 κ.γ. κόλιανδρο
1 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. πιπέρι μαύρο
1/2 κ.γ. αλάτι ΧΙΩΝ
3 φιλέτα στήθος γαλοπούλας (περίπου 1 κιλό συνολικά)
12 φέτες μπέικον, μαγειρεμένο
3 μέτρια δαμάσκηνα, χωρίς κουκούτσια και κομμένα σε φέτες
¼ φλ. μαρμελάδα δαμάσκηνο
1 κ.σ. μηλόξυδο
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τον κόλιανδρο, το κύμινο, το πιπέρι και το αλάτι και πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με το μείγμα τα φιλέτα της γαλοπούλας και από τις δύο πλευρές.
Κόβουμε κάθε στήθος σε τέσσερα κομμάτια, για να πάρουμε 12 συνολικά κομμάτια.
Τυλίγουμε κάθε κομμάτι με μία φέτα μπέικον και το ασφαλίζουμε με μία οδοντογλυφίδα.
Σε ένα σχαροτήγανο τοποθετούμε τα φιλέτα της γαλοπούλας και ψήνουμε για 12-15 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το κρέας και από τις δύο πλευρές.
Εντωμεταξύ, σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε τα δαμάσκηνα, τη μαρμελάδα, το μηλόξυδο και αφήνουμε να πάρουν μία βράση σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε, χωρίς καπάκι, για 4-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα δαμάσκηνα.
Σερβίρουμε τα φιλέτα γαλοπούλας με τα δαμάσκηνα
πηγή: www.dimitrisskarmoutsos.gr
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
.
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Ιωαννα Κουσκουση. Τον ταπωσα τον Κασσελακη…
-
Κατά την ανοιχτή συζήτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με συνομιλητή του τον δημοσιογράφο Ντέιβιντ Ιγκνάτιους της The Washington Post,
-
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Κουνγκ Φου, Najm Al-Din Akioz, ξεδιπλωσε μια Παλαιστινιακη σημαία κ χόρεψε τον χορό της Dabka στην τελετή απονομής
-
Καλαμάτα: Η στιγμή που ο ψαροντουφεκάς ανοίγει τον σάκο και αφήνει τους πάντες με το στόμα ανοιχτό
-
Η 65χρονη Madonna εκτελεί χυδαία ρητή πράξη στη σκηνή κατά τη διάρκεια της συναυλίας της στο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου