Υλικά
1 κιλό χταπόδια
4 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
1 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες
2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε κύβους
1/2 κουταλάκι του γλυκού πελτέ
1 φλιτζάνι τσαγιού κόκκινο κρασί
πιπέρι
2 φύλλα δάφνη
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε το χταπόδι σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Σκεπάζουμε και σιγοψήνουμε για 20 περίπου λεπτά ώστε να «πιει» το νερό του. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε για περίπου 8 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τη ντομάτα και τον πελτέ διαλυμένο σε ένα φλιτζάνι νερό. Αφήνουμε να μαγειρευτούν σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 45 λεπτά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα μπαχαρικά και αφήνουμε να σιγοψηθούν για άλλα 30 λεπτά. (Αν χρειαστεί, προσθέτουμε κι άλλο νερό).
Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!
Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
.
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Οικογενειακή μπίζνα είχε στήσει ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης στην Κρήτη, που πιάστηκε στη «φάκα» του ελληνικού FBI για το «πάρτι» ...
-
Όσο κι αν προσπαθήσει κανείς να το δει ψύχραιμα, υπάρχει ένα σημείο όπου η λογική σταματά να συνεργάζεται.
-
Δραματική εξέλιξη πήρε η υπόθεση του ξυλοδαρμού ορθοπαιδικού γιατρού από 45χρονο ασθενή - μποξέρ στο νοσοκομείο του Αιγίου, καθώς ο ασθενής...
-
Αυτοψία στο χώρο της εγκατάστασης των επτά πρώτων «έξυπνων» καμερών παρακολούθησης κυκλοφορίας, στη συμβολή των Λεωφόρων Ποσειδώνος και Αλ...


Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου