Υλικά
1 χταπόδι
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
1 ποτήρι του κρασιού ξύδι
1 ποτήρι του κρασιού κρασί λευκό
Αλάτι
Πιπέρι
Για την τηγανίτα πατάτας
4-5 μέτριες πατάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 αυγά
4 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές ψιλοκομμένη μαντζουράνα ( ή δυόσμο )
Λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Τρίβουμε τις πατάτες και το κρεμμύδι σε πολύ ψιλό τριφτή. Στύβουμε πολύ καλά για να φύγουν τα υγρά.
Βάζουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια σε ένα μεγάλος σκεύος και ρίχνουμε μέσα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι για να κάψει και ρίχνουμε με ένα κουτάλι το μείγμα μας και το πατικώνουμε με μία σπάτουλα για να κάνουμε την τηγανίτα μας λεπτή.
Τηγανίζουμε και από τις 2 πλευρές μέχρι να γίνουν χρυσοκόκκινες και τραγανιστές. Ανάλογα με το τι μας αρέσει, μπορούμε να τις φτιάξουμε μικρές ή μεγάλες πολύ λεπτές ή λιγότερο λεπτές.
Στο μεταξύ, κόβουμε το χταπόδι σε μικρά κομμάτια. Το ξεπλένουμε καλά και το βάζουμε σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε το κρασί, το ελαιόλαδο, το ξύδι, πολύ λίγο αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία.
Προσοχή! Όταν το χταπόδι είναι μαλακό και η σάλτσα γίνει πηχτή, το αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά, διότι διαφορετικά η σάλτσα θα «κόψει» και θα μείνει μόνο το λάδι!
Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
.
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Οικογενειακή μπίζνα είχε στήσει ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης στην Κρήτη, που πιάστηκε στη «φάκα» του ελληνικού FBI για το «πάρτι» ...
-
Όσο κι αν προσπαθήσει κανείς να το δει ψύχραιμα, υπάρχει ένα σημείο όπου η λογική σταματά να συνεργάζεται.
-
Δραματική εξέλιξη πήρε η υπόθεση του ξυλοδαρμού ορθοπαιδικού γιατρού από 45χρονο ασθενή - μποξέρ στο νοσοκομείο του Αιγίου, καθώς ο ασθενής...
-
Αυτοψία στο χώρο της εγκατάστασης των επτά πρώτων «έξυπνων» καμερών παρακολούθησης κυκλοφορίας, στη συμβολή των Λεωφόρων Ποσειδώνος και Αλ...


Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου