Υλικά
½ κιλό κιμά
½ ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι ρύζι τύπου Καρολίνα
½ φλιτζάνι κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 αβγα
1-2 λεμόνια
3 κουταλιές μαιντανό
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε τον κιμά σε βαθύ μπολ και προσθέτουμε το ρύζι, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, τα δύο ασπράδια των αυγών, αλάτι και πιπέρι τα ζυμώνουμε καλά. Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι. Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια σε σχήμα στρογγυλό, -μέγεθος μικρού καρυδιού- και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα σε σειρές.
Όταν τελειώσουμε, τα σκεπάζουμε με ζεστό νερό, και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μείνουν με λίγο ζωμό περίπου ένα φλιτζάνι. Χτυπάμε τους δύο κρόκους, προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και το ζωμό και περιχύνουμε τα γιουβαρλάκια με τη σάλτσα. Κουνάμε την κατσαρόλα πάνω σε χαμηλή φωτιά για να δέσει σάλτσα και σερβίρουμε.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
.
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Κασσινα Βασιλικη Eίναι η γνώμη μου ΛΕΕΙ Ο ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΤΗΣ :
-
Ούτε στήν μητρόπολη Αθηνών υπάρχει ο Σταυρός μέσα στο ιερό….. ΚΟΙΝΟ ΠΑΣΧΑ 2025:
-
Χριστίνα Μουστάκα: Έχω κάνει σεξ οχτώ φορές σε μια μέρα… δεν είχα πρόβλημα και για παραπάνω.(Photos)Η Χριστίνα Μουστάκα έχει κάνει τον ανδρικό πληθυσμό να μην ξεκολλάει τα μάτια του από πάνω της και να βλέπουν φανατικά την εκπομπή «Namaste».
-
Τα περιβόητα αμερικανικά άρματα μάχης Abrams που έχουν εδώ και μήνες σταλεί στην Ουκρανία, καίγονται ή καταλαμβάνονται σε άθικτη κατάσταση...
-
Φορώντας ένα στρατιωτικό μπλουζάκι και ένα παντελόνι παραλλαγής, μία νεαρή κοπέλα περιφέρεται ως…Ουκρανή σε βομβαρδισμένο τοπίο (που δεν ξ...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου