Υλικά
1,5 κιλό σέσκουλα
250 γραμμάρια αρνίσιο κιμά
150 γραμμάρια μαυρομάτικα φασόλια
1 κρεμμύδι
1 κουτάλι της σούπας πελτέ
1 κουταλιά της σούπας πάστα κόκκινης πιπεριάς
2 γραμμάρια πάπρικα σκόνη
100 ml ελαιόλαδο
Αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα μαυρομάτικα 1 ώρα σε κρύο νερό, τα στραγγίζουμε, τα ρίχνουμε σε κατσαρόλα με 500 ml βραστό νερό και τα βράζουμε 35 με 40 λεπτά.
Πλένουμε τα σέσκουλα ,κόβουμε τα κοτσάνια τους και στη συνέχεια κόβουμε τα φύλλα σε λεπτές λωρίδες. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε τον κιμά για πέντε λεπτά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε 20 λεπτά ανακατεύοντας. Βάζουμε τον ντοματοπολτέ και την πάστα κόκκινης πιπεριάς. Αλατοπιπερώνουμε.
Δυναμώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε μερικά λεπτά χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε τα φασόλια που έχουμε βράσει και τα έχουμε στραγγίξει και μαγειρεύουμε 5-10 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε τα σέσκουλα, την πάπρικα σε σκόνη και 200 ml νερό και μαγειρεύουμε πέντε λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως.
Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!
Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
.
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Η συγκεκριμένη καταγγελία υπεβλήθη τον Ιανουάριο του 2015
-
Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά τη χθεσινή πρόβα του «The Voice of Greece» – Ακυρώνονται οι επαγγελματικές της υποχρεώσεις
-
Η βιταμίνη D (αλφακαλσιδόλη , ή D2 – εργοκαλσιφερόλη, ή D3 – χοληκαλσιφερόλη) είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη που βοηθά το σώμα να απορροφή...
-
Τα κονδυλώματα (μυρμηγκιές), τα οποία είναι καλοήθεις δερματικές βλάβες προκαλούνται από τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV).
-
Ουκρανός δημοσιογράφος έμεινε άναυδος, όταν κατέγραψε με την κάμερα του κινητού του ένα σημείο από την πόλη Κονσταντινόβκα, εκεί όπου διεξ...


Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου