Υλικά
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 κουταλιά σκόρδο ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια ρύζι αρμπόριο ή καρολίνα
1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
6 φλιτζάνια περίπου ζεστό ζωμό λαχανικών
800 γραμμάρια κολοκύθα από μια μεγάλη στρογγυλή
1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
2-3 κουταλάκια σαφράν
4 κουταλιές βούτυρο
Εκτέλεση
Κόβουμε το καπάκι της κολοκύθας και την καθαρίζουμε στο εσωτερικό με προσοχή. Κρατάμε την ψίχα , την κόβουμε σε σε κύβους και τη σοτάρουμε σε λίγο βούτυρο μέχρι να μαλακώσει. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε, ανακατεύοντας διαρκώς για 3-4 λεπτά. Bάζουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το λευκό κρασί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να απορροφηθεί από το ρύζι.
Συνεχίζοντας το μαγείρεμα, προσθέτουμε σταδιακά ένα-ένα τα υπόλοιπα φλιτζάνια ζωμό.
Όταν το ρύζι έχει μαλακώσει και το περισσότερο υγρό έχει απορροφηθεί, προσθέτουμε την κολοκύθα . Xαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και ανακατεύουμε το σαφράν, έτσι ώστε όλο το ριζότο να χρωματιστεί.
Προσθέτουμε τέλος την παρμεζάνα και το βούτυρο. Tο ριζότο πρέπει να είναι κρεμώδες.
Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
.
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Οικογενειακή μπίζνα είχε στήσει ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης στην Κρήτη, που πιάστηκε στη «φάκα» του ελληνικού FBI για το «πάρτι» ...
-
Όσο κι αν προσπαθήσει κανείς να το δει ψύχραιμα, υπάρχει ένα σημείο όπου η λογική σταματά να συνεργάζεται.
-
Αυτοψία στο χώρο της εγκατάστασης των επτά πρώτων «έξυπνων» καμερών παρακολούθησης κυκλοφορίας, στη συμβολή των Λεωφόρων Ποσειδώνος και Αλ...
-
ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΙΔΗΣΕΙΣ... ΝΑ ΓΕΛΑΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΑΚΙ Ε;


Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου