Υλικά
1,5 κούπα ρύζι για ριζότο (αρμπόριο η καρολίνα)
5 κουτάλια της σούπας λάδι
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
250 γρ. φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
1 σακουλάκι μανιτάρια πορτσίνι (10 γρ.)
Μισή κούπα άσπρο ξηρό κρασί
3 κούπες περίπου ζωμό λαχανικών
1 κουτάλια της σούπας βούτυρο
4-5 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε στο χλιαρό κρασί τα μανιτάρια πορσίνι για 15 λεπτά περίπου να μαλακώσουν. Τα αφαιρούμε από το κρασί, τα στύβουμε καλά και τα ψιλοκόβουμε. Σουρώνουμε το κρασί.
Ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια τα φρέσκα και τα πορσίνι να σοταριστούν. Προσθέτουμε το ρύζι και αλατοπιπερώνουμε, αλλά με προσοχή αν βάλουμε μέσα παρμεζάνα. Σοτάρουμε ελαφρά το ρύζι. Ρίχνουμε το κρασί και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά το μείγμα του ρυζιού μου μέχρι να εξατμιστεί όλο το υγρό.
Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά ζωμό στο ρύζι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί. Η διαδικασία αυτή θα κρατήσει περίπου 20 λεπτά.
Στο τέλος, προσθέτουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα.
Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!
Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
.
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Η συγκεκριμένη καταγγελία υπεβλήθη τον Ιανουάριο του 2015
-
Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά τη χθεσινή πρόβα του «The Voice of Greece» – Ακυρώνονται οι επαγγελματικές της υποχρεώσεις
-
Τα κονδυλώματα (μυρμηγκιές), τα οποία είναι καλοήθεις δερματικές βλάβες προκαλούνται από τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV).
-
Η βιταμίνη D (αλφακαλσιδόλη , ή D2 – εργοκαλσιφερόλη, ή D3 – χοληκαλσιφερόλη) είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη που βοηθά το σώμα να απορροφή...
-
Ουκρανός δημοσιογράφος έμεινε άναυδος, όταν κατέγραψε με την κάμερα του κινητού του ένα σημείο από την πόλη Κονσταντινόβκα, εκεί όπου διεξ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου