Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Όταν θα λάβεις αυτό το γράμμα…

Όταν θα λάβεις αυτό το γράμμα…

          Αριθμ. Πρωτ.: 432

          Προς:

1.     Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη - Σταδίου 27 - 101 83 – Αθήνα

2.     Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό - Αριστοτέλους 17 - 101 87 – Αθήνα

3.     Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλο - Αμαλιάδος 17 - 115 23 – Αθήνα 


          Προς:

1.     Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη - Σταδίου 27 - 101 83 – Αθήνα
2.     Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό - Αριστοτέλους 17 - 101 87 – Αθήνα
3.     Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλο - Αμαλιάδος 17 - 115 23 – Αθήνα

          Κοινοποίηση:

1.     Δήμαρχο Φυλής κ. Χρήστο Παππού - Πλατεία Ηρώων - 133 41 – Άνω Λιόσια
2.     Πρόεδρο και Μέλη του Δ.Σ. του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. - Άντερσεν 6 & Μωραΐτη 90 - 115 25 – Αθήνα
3.     Πρόεδρο Δ.Σ. Π.Ε.Δ. Αττικής κ. Γιώργο Ιωακειμίδη - Κότσικα 4  104 34 – Αθήνα

Κύριοι Υπουργοί,
Μετά τις καταγγελίες των περιβαλλοντικών οργανώσεων που είδαν το φως της δημοσιότητας για την απόκρυψη μελετών που αφορούν τους ρυπαντές του Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής από τον Δήμαρχο Φυλής κ. Χρήστο Παππού, η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί τα αρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Υγείας να ενημερώσουν άμεσα και υπεύθυνα τους εκατοντάδες εργαζόμενους για τους κινδύνους που διατρέχουν όταν εργάζονται ή επισκέπτονται τον χώρο του Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής.
Σημειώνουμε πως φημολογείται ότι οι μελέτες καταλήγουν σε τρομακτικά συμπεράσματα για την ρύπανση στην ατμόσφαιρα, στο έδαφος, αλλά και στον υδροφόρο ορίζοντα στην περιοχή γύρω από τον Χ.Υ.Τ.Α. της Φυλής. Υπάρχουν πληροφορίες που έχουν γραφτεί στον ημερήσιο τύπο και ακούστηκαν και στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από την Ευρωβουλευτή κα Σοφία Σακοράφα που λένε ότι οι μελέτες διαπιστώνουν μεγάλες υπερβάσεις σε συγκεντρώσεις ρύπων σε σχέση με τα θεσμοθετημένα όρια.
Η Ευρωβουλευτής κατήγγειλε πως έχουν ανιχνευτεί μεγάλες ποσότητες Βαρέων μέταλλων, αρωματικών υδρογονανθράκων, φαινόλες, μεθανίου, αμμωνίου, ραδιενεργών στοιχείων, ράδιου  24, Θορίου, μόλυβδου κ.λπ.
Επίσης σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν το ποσοστό των θανάτων από νεοπλασίες στην Δυτική Αττική έχει αυξηθεί 31,1% έναντι 10,1% στην λοιπή Περιφέρεια Αττικής.
Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δεν θα επιτρέψει να εκτίθενται οι εργαζόμενοι που εργάζονται ή επισκέπτονται καθημερινά τον Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής σε τόσο σοβαρούς κινδύνους για την υγεία τους.
Καλούμε την κυβέρνηση, την Πρόεδρο του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. κα Ρένα Δούρου ως αποκλειστικά υπεύθυνη για την διαφύλαξη της υγείας των εργαζομένων στον Χ.Υ.Τ.Α και τον Δήμαρχο Φυλής, να δώσουν άμεσα τα ευρήματα των μελετών στην δημοσιότητα και να ενημερώσουν υπεύθυνα τους εργαζόμενους και τους κατοίκους της περιοχής.
Σε διαφορετική περίπτωση η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. προκειμένου να προστατεύσει την υγεία των συναδέλφων μας θα υποχρεωθεί να ζητήσει από τους συναδέλφους που εργάζονται και επισκέπτονται τον Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής να απέχουν από την εργασία τους για να μην μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία τους.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
  Ο Πρόεδρος           Ο Γεν. Γραμματέας

Νίκος Τράκας     Βασίλης Πετρόπουλος
 


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.