Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Η αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων δεν σέβεται ούτε την μητρότητα!

Η αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων δεν σέβεται ούτε την μητρότητα!


Πληθαίνουν οι αποφάσεις των δικαστηρίων που κρίνουν ως νόμιμες, δικαιώνοντας τους εργοδότες, απολύσεις εγκύων γυναικών!!!

Πληθαίνουν οι αποφάσεις των δικαστηρίων που κρίνουν ως νόμιμες, δικαιώνοντας τους εργοδότες, απολύσεις εγκύων γυναικών. Η πρόσφατη απόφαση του δικαστηρίου Χανίων που έκρινε νόμιμη την απόλυση εγκύου γυναίκας, το αποδεικνύει.
Δυστυχώς φαίνεται ότι μετά την πρόσφατη απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου για νομιμότητα απόλυσης ακόμα και εγκύου σε περίπτωση ομαδικών απολύσεων, άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου αποθρασύνοντας ορισμένους εργοδότες αλλά δίνοντας και πράσινο φως σε δικαστήρια να μη σέβονται στοιχειώδεις αρχές και δικαιώματα σύμφωνα με το εργατικό δίκαιο και να δικαιώνουν τους εργοδότες.
Στα πλαίσια των μνημονίων στην Ελλάδα αλλά και των γενικότερων πολιτικών λιτότητας που εφαρμόζονται σε όλη την Ευρώπη, η γυναίκα όχι μόνο υφίσταται τις μεγαλύτερες επιθέσεις (μεγαλύτερη ανεργία, μειώσεις αποδοχών) αλλά αμφισβητείται ακόμα και το δικαίωμα της μητρότητας. Στην Ελλάδα βέβαια αυτό έχει ιδιαίτερη επίπτωση δεδομένης της υπογεννητικότητας και της ραγδαίας μείωσης του πληθυσμού στα χρόνια της κρίσης.
Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει την κατάργηση βασικών δικαιωμάτων, απαιτεί από την Κυβέρνηση να πάψει να κάνει τον Πόντιο Πιλάτο και να επιβάλλει την εφαρμογή της νομοθεσίας.
          Η Λαϊκή Ενότητα πιστεύει ότι οι μαζικοί φορείς, τα συνδικάτα και το γυναικείο κίνημα πρέπει να αγωνιστούν από κοινού για τον σεβασμό των εργασιακών δικαιωμάτων αλλά και των στοιχειωδών δικαιωμάτων της γυναίκας, δηλαδή της μητρότητας παράλληλα με την επαγγελματική και κοινωνική εξέλιξη.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις