Υλικά
1 κιλό κιμάς χοιρινός
1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι
αλάτι - πιπέρι
3 κουταλιές λίγδα ή φρέσκο βούτυρο
κόκαλα για ζωμό
1 λάχανο μεγάλο
1 λεμόνι
Εκτέλεση
Από την προηγούμενη μέρα βράζουμε τα κόκαλα. Αφήνουμε τον ζωμό να κρυώσει (να παγώσει) αφού έχουμε αφαιρέσει τα κόκαλα και πετάμε το λίπος που έχει μαζευτεί στην επιφάνεια. Περνάμε τον ζωμό από σουρωτήρι.
Βράζουμε το λάχανο, αφού έχουμε αφαιρέσει με μυτερό μαχαίρι την καρδιά του.
Παίρνουμε τα βρασμένα φύλλα, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και με κάθε κομμάτι τυλίγουμε λίγη από την γέμιση που έχουμε κάνει (κιμάς, λεμόνι, ρύζι, αλάτι, πιπέρι) σε μικρούς σαρμάδες. Τοποθετούμε τους σαρμάδες σε βαθιά κατσαρόλα με την σειρά, ρίχνουμε το ζωμό, το βούτυρο και βράζουμε.
Το φαγητό πρέπει να μείνει με ελάχιστο ζουμί, γιατί δεν θα το αυγοκόψουμε. (είναι για μεζέ)
Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
.
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Οικογενειακή μπίζνα είχε στήσει ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης στην Κρήτη, που πιάστηκε στη «φάκα» του ελληνικού FBI για το «πάρτι» ...
-
Όσο κι αν προσπαθήσει κανείς να το δει ψύχραιμα, υπάρχει ένα σημείο όπου η λογική σταματά να συνεργάζεται.
-
Αυτοψία στο χώρο της εγκατάστασης των επτά πρώτων «έξυπνων» καμερών παρακολούθησης κυκλοφορίας, στη συμβολή των Λεωφόρων Ποσειδώνος και Αλ...
-
Πάει ένας τύπος στο γιατρό… – Γιατρέ κάνε κάτι, δε μπορώ να ευχαριστηθώ το σεξ, εκσπερματώνω πολύ γρήγορα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου