Υλικά
1 λίτρο γάλα
600γρ. κρέμα γάλακτος 35%
250γρ. ζάχαρη
400γρ. γάλα
100γρ. κορν φλάουρ
150γρ. βρασμένο ρύζι
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι (κατά προτίμηση βιολογικό – ακέρωτο)
1 βανίλια
Εκτέλεση
Βράζουμε πρώτα το ρύζι και το σουρώνουμε από το νερό. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ένα λίτρο γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη να ζεσταθούν ελαφρώς. Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε καλά το υπόλοιπο γάλα ( 400 γραμμ. ) με το κορν φλάουρ. Μόλις ζεσταθεί καλά το γάλα με την κρέμα και τη ζάχαρη, προσθέτουμε το γάλα και το κόρν φλάουρ και ανακατεύουμε πολύ καλά έως ότου σφίξει και δημιουργηθεί μία κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βρασμένο ρύζι, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε το ρυζόγαλο σε μπωλάκια ή ποτήρια και αφού κρυώσει καλά πασπαλίζουμε με σκόνη κανέλα.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
.

Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Με προσημειωμένα χαρτονομίσματα συνελήφθη ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μαρέδης, που κατηγορείται ότι εκβίαζε την βουλευτή Μαγνησίας και πρώην ...
-
Σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες, ο Μάκης Βορίδης εισήχθη εκτάκτως σε νοσοκομείο της Αττικής,
-
Ένα ελληνικό δεξαμενόπλοιο τύπου suezmax έπαθε βλάβη από έκρηξη στο μηχανοστάσιο, σύμφωνα με πληροφορίες του TradeWinds.
-
Ένα συγκλονιστικό περιστατικό σημειώθηκε με παρουσιάστρια ειδήσεων της Οκλαχόμα των ΗΠΑ, καθώς υπέστη εγκεφαλικό στον αέρα του δελτίου.
-
ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΡΑΤΗ) Ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός, που έχει την ονομασία : Ευρωπαϊκό...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου