Υλικά
1 λίτρο γάλα
600γρ. κρέμα γάλακτος 35%
250γρ. ζάχαρη
400γρ. γάλα
100γρ. κορν φλάουρ
150γρ. βρασμένο ρύζι
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι (κατά προτίμηση βιολογικό – ακέρωτο)
1 βανίλια
Εκτέλεση
Βράζουμε πρώτα το ρύζι και το σουρώνουμε από το νερό. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ένα λίτρο γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη να ζεσταθούν ελαφρώς. Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε καλά το υπόλοιπο γάλα ( 400 γραμμ. ) με το κορν φλάουρ. Μόλις ζεσταθεί καλά το γάλα με την κρέμα και τη ζάχαρη, προσθέτουμε το γάλα και το κόρν φλάουρ και ανακατεύουμε πολύ καλά έως ότου σφίξει και δημιουργηθεί μία κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βρασμένο ρύζι, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε το ρυζόγαλο σε μπωλάκια ή ποτήρια και αφού κρυώσει καλά πασπαλίζουμε με σκόνη κανέλα.
Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
.
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Η συγκεκριμένη καταγγελία υπεβλήθη τον Ιανουάριο του 2015
-
Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά τη χθεσινή πρόβα του «The Voice of Greece» – Ακυρώνονται οι επαγγελματικές της υποχρεώσεις
-
Η βιταμίνη D (αλφακαλσιδόλη , ή D2 – εργοκαλσιφερόλη, ή D3 – χοληκαλσιφερόλη) είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη που βοηθά το σώμα να απορροφή...
-
Ουκρανός δημοσιογράφος έμεινε άναυδος, όταν κατέγραψε με την κάμερα του κινητού του ένα σημείο από την πόλη Κονσταντινόβκα, εκεί όπου διεξ...
-
Ο αθλητικός κόσμος και ειδικότερα η μπασκετική οικογένεια θρηνεί την απώλεια του Κίμωνα Γκιουλιστάνη, ο οποίος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή χθ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου