Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

ΤΟ ΤΕΣΤ Η μια από τις δύο πινακίδες είναι πλαστή. Ποιά ?

Η Λύση παρακάτω………………………………………………………………………………………………………………
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Για να δούμε τι θα συμβεί ?
Πολλοί θα εστιάσουν την προσοχή τους να βρουν την πλαστή. Θα κοιτάξουν αριθμούς, χρώμα, γράμματα, σφραγίδα, με άλλα λόγια θα ψάξουν τις διαφορές. Από τη στιγμή που θα δεχτείς το ερώτημα, apriori έχεις αποδεχτεί ότι αυτό είναι και το αληθές.
Ως εκ τούτου άλλοι θα υποδείξουν την πρώτη και άλλοι τη δεύτερη και μάλιστα θα επιχειρηματολογήσουν και οι δύο.
Αυτό γιατί θα συμβεί ?
Επειδή ο άνθρωπος κατευθύνει την προσοχή του εκεί που του ζητάνε να εστιάσει και να απαντήσει. Επειδή το μυαλό του καθοδηγείται. Επειδή του περιορίζουν και του οριοθετούν τον τρόπο σκέψης και προβληματισμό. 
Αν δεν του γινόταν η ερώτηση, δεν του ζήταγαν να περιορίσει το μυαλό του, να ψάξει και να προβληματιστεί σε κάτι συγκεκριμένο που οι άλλοι θέλουν ή αν δεν αφιέρωνε αποκλειστικά τη σκέψη του στο συγκεκριμένο ερώτημα απλά θα έβλεπε την πραγματικότητα. 
Θα έβλεπε δυο όμοιες πινακίδες, χωρίς να μπει στο τρυπάκι να αποδεχτεί τη μια πινακίδα ως ορθή και την άλλη ως λάθος σε μια κατασκευασμένη απάντηση που θα του δώσουν και που κάποιοι θέλουν να αποδεχτεί και να πιστέψει.
Αυτό ακριβώς κάνει το πολιτικό σύστημα, χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη τεχνική για να σου καναλιζάρει την επιλογή. 
Με άλλα λόγια σου δείχνει ότι μπορείς να κινηθείς μόνο σε εκείνους τους δρόμους που αυτό επιλέγει, χωρίς να υπάρχει τρίτος δρόμος. 
Για αυτό και κυριαρχεί. ΓΙΑΤΙ ΣΟΥ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ τον προβληματισμό. 
Πολύ απλά σου ελέγχει τη σκέψη. 
Γιατί δεν είναι τι βλέπεις αλλά τι θέλουν να δεις.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις