Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Οι «μνηστήρες» των Ελληνικών Πετρελαίων

Tουλάχιστον τρεις φέρονται να είναι οι ενδιαφερόμενοι για να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ, για το 50,1% των Ελληνικών Πετρελαίων.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, μη δεσμευτικές προσφορές καταθέτουν δύο μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρίες-traders του αργού πετρελαίου, η ολλανδική Vitol και η ελβετική Glencore, καθώς και ένα αμερικανικό κοινοπρακτικό σχήμα.
Επίσης υπάρχουν διαρροές και για συμμετοχή της γνωστής Socar από το Αζερμπαϊτζάν, μέσω κοινοπρακτικού σχήματος και συνεργασίας με ευρωπαϊκή εταιρία. Ως γνωστόν η Socar είχε διεκδικήσει μέχρι τέλος και το 66% του ΔΕΣΦΑ, όμως το «φλερτ» δεν είχε αίσιο τέλος.


Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές που θα πληρούν τα κριτήρια προεπιλογής (προεπιλεγέντες) θα κληθούν να συμμετάσχουν στη Β' Φάση. Στη Β' Φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας, οι προεπιλεγέντες επενδυτές θα αποκτήσουν πρόσβαση σε πληροφοριακό υλικό σχετικά με τα ΕΛ.ΠΕ. μέσω εικονικής αίθουσας τεκμηρίωσης (Virtual Data Room - VDR), και στη συνέχεια θα κληθούν να υποβάλουν δεσμευτικές οικονομικές προσφορές.
Υπενθυμίζεται ότι στο διαγωνισμό πωλητές είναι το Ελληνικό Δημόσιο (ΤΑΙΠΕΔ) το οποίο θα διαθέσει το 20% (από 35,48% που ελέγχει σήμερα) και ο όμιλος Paneuropean που θα διαθέσει το 30,1% (από 35,48% που ελέγχει σήμερα). 


 www.sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις