Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

(ΠΡΟΣOXH ΣΚΛΗΡΕΣ EIKONEΣ) Πνίγεται στο αίμα η Λωρίδα της Γάζας - Στους 52 οι νεκροί

Στους 52 ανέρχονται οι Παλαιστίνιοι που σκοτώθηκαν σήμερα από ισραηλινά πυρά στη Λωρίδα της Γάζας, όπως ανακοίνωσε το
υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα, ενώ εκατοντάδες άλλοι τραυματίστηκαν.

Μεταξύ των νεκρών είναι 8 παιδιά κάτω των 16 ετών.










 Στους 52 ανέρχονται οι Παλαιστίνιοι που σκοτώθηκαν σήμερα από ισραηλινά πυρά στη Λωρίδα της Γάζας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα, ενώ εκατοντάδες άλλοι τραυματίστηκαν. Μεταξύ των νεκρών είναι 8 παιδιά κάτω των 16 ετών.

Αξιωματούχοι στον τομέα υγείας, ανέφεραν ότι άλλοι 900 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν, περίπου 450 από αυτούς από πραγματικές σφαίρες.

Οι θάνατοι αυτοί ανεβάζουν σε τουλάχιστον 100 τον αριθμό των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη ενός κινήματος διαμαρτυρίας στις 30 Μαρτίου, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου. Καθιστούν επίσης την ημέρα αυτή την πιο φονική στην ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση από τον πόλεμο του 2014 στον θύλακα.

Οι διαδηλώσεις εντάθηκαν λόγω της 70ής επετείου της ίδρυσης του Ισραήλ με τα μεγάφωνα σε τεμένη της Γάζας να καλούν τους Παλαιστίνιους να συμμετάσχουν στη «Μεγάλη πορεία της επιστροφής». Μαύρος καπνός από ελαστικά αυτοκινήτων που καίνε οι διαδηλωτές υψώνεται στον ουρανό στα σύνορα.

Για «τρομερή σφαγή» κατηγορεί η παλαιστινιακή κυβέρνηση το Ισραήλ

Η παλαιστινιακή κυβέρνηση από την μερια της, κατηγόρησε ευθέως το Ισραήλ ότι διέπραξε «μια τρομερή σφαγή» στη λωρίδα της Γάζας.

Ο εκπρόσωπος της παλαιστινιακής κυβέρνησης Γιούσουφ αλ-Μαχμούντ, ζήτησε σε ανακοίνωση «μια άμεση διεθνή επέμβαση προκειμένου να σταματήσει η τρομερή σφαγή που διαπράττουν στη Γάζα οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις εναντίον του ηρωικού λαού μας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις