Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Ντίπ από φούλια (αραβικά κουκιά)

Τα φούλια είναι ένα θρεπτικό και νόστιμο αραβικό ντιπ, με πολλές παραλλαγές, που τρώγεται με αραβική πίτα.


Υλικά 


2 φλ. Τσαγιού φούλια
1 φλ. ελαιόλαδο
3 κ. γλ. Κύμινο
Χυμό από 3 λεμόνια
Αλάτι


ΜΠΕΣ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ

Εκτέλεση 

Μουλιάζουμε για 12 ώρες τα φούλια σε κρύο νερό.
Στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα να με κρύο νερό να βράσουν για 2-2,5 ώρες μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώνουμε και αν θέλουμε, τα πολτοποιούμε με ένα πιρούνι .Διαφορετικά, τα αφήνουμε ως έχουν.  Προσθέτουμε λίγο αλάτι και το κύμινο και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε το λάδι και το λεμόνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις