Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Μητσοτάκης : «Δεν θα ψηφίσω την συμφωνία για το Σκοπιανό – Εαν όμως ψηφιστεί από τη σημερινή Βουλή…» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Δεν θα κυρώσουμε τη συμφωνία των Πρεσπών» διεμήνυσε δε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Κατέστησα όλους υπεύθυνους για τις πράξεις τους…
Προειδοποιήσαμε ότι η συμφωνία παράγει αποτελέσματα από τη στιγμή της υπογραφής της… Κάναμε πρόταση μομφής για να αναλάβουν όλοι οι βουλευτές τις ευθύνες τους. Αυτή τη συμφωνία δεν τη διαπραγματεύτηκα, δεν συμφωνώ με πολλές πτυχές της, δεν θα την ψηφίσω, ούτε τώρα, ούτε αν χρειαστεί να την κυρώσω» ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης. Προειδοποίησε

ωστόσο, ότι αν η συμφωνία έχει κυρωθεί από τη Βουλή, τότε τα περιθώρια ελιγμών για την κυβέρνηση της ΝΔ θα είναι εξαιρετικά στενά.
Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Τσίπρας εκχώρησε την εθνότητα και τη γλώσσα, την ουσία δηλαδή του αλυτρωτισμού. «Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δεν θα ψήφιζε «μακεδονική εθνότητα» και γλώσσα… Μεγάλη του έγνοια δεν ήταν τόσο το όνομα, χωρίς να υποτιμώ τη σημασία του, αλλά τα εργαλεία του αλυτρωτισμού». Η εκχώρηση αυτή, διευκρίνισε, αποτελεί την τελική επιβεβαίωση μιας πολιτικής αλυτρωτισμού που δεν είχε συζητήσει καμία προηγούμενη κυβέρνηση. «Η συμφωνία Κοτζιά δίνει στους γείτονές μας τη δυνατότητα να προσδιορίζονται νομικά ως ‘’Μακεδόνες’’, ο κ. Κοτζιάς παρέδωσε πλήρως εθνότητα και γλώσσα» σχολίασε.

«Όσοι διαφοροποιούνται, ο Μίκης Θεοδωράκης, το ΚΚΕ κλπ. είναι ακροδεξιοί κατά τον κ. Τσίπρα» είπε δηκτικά.

Διερωτήθηκε δε, τι θα γίνει με τις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν το επίθετο «Μακεδονικό» ή «Μακεδονικός» για να προσδιορίσουν την εταιρική τους ταυτότητα. «Τι θα κάνουμε θα περιμένουμε πέντε χρόνια για να διευθετηθούν αυτές οι διενέξεις;» παρατήρησε, ενώ άφησε εκ νέου υπαινιγμούς για ανταλλάγματα από τους εταίρους για τη συμφωνία των Πρεσπών κάτι που όπως είπε έθεσε χωρίς να λάβει απάντηση.

«Πρέπει να γίνουν εκλογές το συντομότερο δυνατόν… Δικαιώνομαι που τις ζητούσα. Αν είχαν γίνει θα είχαμε γλιτώσει τα χειρότερα και στο Σκοπιανό» υπογράμμισε.

«Το είπα και στο Βερολίνο, ότι δεν θα ψηφίσω αυτή τη συμφωνία, τα ίδια λέω και θα λέω και στο εξωτερικό» διαβεβαίωσε ο Κυριακός Μητσοτάκης, διευκρινίζοντας ότι οι σύμμαχοί μας βολεύονται στους σχεδιασμούς τους από τη συμφωνία των Πρεσπών.




«Ο κ. Τσίπρας ήταν εύκολος να κάνει αυτή την παραχώρηση και εξού και πιέστηκε να την κάνει… Αλλά από ‘κει και πέρα, αν αυτό εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα αν προκαλεί στον ελληνικό λαό, αίσθηση ταπείνωση, θλίψης για ένα ζήτημα μεγάλης συναισθηματικής φόρτισης, πρέπει ή δεν πρέπει να το λάβουμε υπόψη;» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε ακόμα λόγο για τραγέλαφο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ: «Έθεσα στον Πρόεδρος της Δημοκρατίας ότι ο κ. Τσίπρας υπογράφει και δεσμεύει τη χώρα χωρίς να έχει τη στήριξη του κυβερνητικού του εταίρου… Αυτός ο κωμικοτραγικός θίασος των Τσίπρα – Καμμένου δεν προκαλεί μόνο τη συνταγματική μας τάξη, αλλά και τη νοημοσύνη των πολιτών».

Δήλωσε ότι απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στον Ταγίπ Ερντογάν για την εκλογή του στην οποία του έθεσε το ζήτημα της παράνομης κράτησης των δύο ελλήνων αξιωματικών και του επισήμανε ότι αν θέλει πραγματικά να κάνει ουσιαστική επανεκκίνηση στις σχέσεις των δυο κρατών οφείλει να τους απελευθερώσει το συντομότερο δυνατόν. «Πιστεύω ότι υπάρχει περιθώριο έντιμης συνεννόησης υπό την προϋπόθεση σεβασμού του διεθνούς δικαίου, τις σχέσεις καλές γειτονίας και τις σχέσεις που θέλει να έχει η Τουρκία και με την Ευρώπη» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.




πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις