Υλικά
1 κιλό πατάτες baby με τη φλούδα
Αλάτι
ανάλατο βούτυρο
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
16 φρέσκα φύλλα φασκόμηλου
2 κλωναράκι φρέσκο δεντρολίβανο
2 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
2 σκελίδες σκόρδο
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνουμε τις πατάτες, 1 κουταλιά της σούπας αλάτι και αρκετό νερό για να τις καλύψει. Τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να τρυπιούνται. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο, πυρίμαχο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέστε ελαιόλαδο, 12 φύλλα φασκόμηλο, 1 1/2 κλωναράκια δεντρολίβανο και 1 1/2 κλωναράκια θυμάρι. Προσθέτουμε τις πατάτες και τις γυρίζουμε για 5 έως 10 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Μεταφέρουμε τις πατάτες σε ταψί. Τις κόβουμε στα δύο, προσθέτουμε το σκόρδο και το υπόλοιπο φασκόμηλο, δεντρολίβανο, θυμάρι, και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν για περίπου 45 λεπτά ως μία ώρα.
Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
.
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Στο στόχαστρο σχολίων που αναπαράγονται κατά δεκάδες στα social media, έχει βρεθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα επιστήμονας του Βόλου.
-
Θλίψη επικρατεί στη Βραζιλία καθώς η 18χρονη Ιζαμπέλ Μαρσινάκ, πρωταθλήτρια ρυθμικής γυμναστικής νέων το 2021, άφησε την τελευταία της...
-
Υπάρχουν ήδη τα πρώτα αποτελέσματα από την έναρξη της λειτουργίας του πιλοτικού συστήματος καμερών στην Αττική.
-
Η απώλεια της γιαγιάς του από άνοια ήταν η αφορμή για να αφιερώσει τη ζωή του στην προστασία του εγκεφάλου. Σήμερα, ο Dr. Clint Steele κρο...
-
Σταυριάννα Πολυχρονάκη 11-04-25 14:38 «Ντου» του δημοσιογράφου στη γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου