Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Υπάλληλοι κτηματολογίου έπαιρναν φακελάκι για αποζημιώσεις περιουσιών στα κατεχόμενα

Δούλευαν στο κτηματολόγιο και έπαιρναν χρήματα για να ετοιμάζουν αιτήσεις Ε/κ ιδιοκτητών γης στα κατεχόμενα.


Πρόκειται για δύο υπαλλήλους – Κτηματολογικούς λειτουργούς (άνδρα και γυναίκα) οι οποίοι, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου», κρίθηκαν ένοχοι διάπραξης πειθαρχικών αδικημάτων.

Τα αδικήματα αυτά θέλουν τα εν λόγω πρόσωπα να εμπλέκονταν σε υποθέσεις που αφορούσαν περιουσίες Ε/κ στα κατεχόμενα, οι οποίοι μετά από αμοιβή που έπαιρναν, ετοίμαζαν αιτήσεις για τη λεγόμενη «επιτροπή αποζημιώσεως του ψευδοκράτους».

Θλίψη στο Πανεπιστήμιο Κύπρου - Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Σαμαράς ( Pic)

Όπως αναφέρεται, η «συμφωνία» μεταξύ των λειτουργών και των ιδιοκτητών ήταν οι δεύτεροι να δίνουν την πρώτη αμοιβή προς τους λειτουργούς για να τους εξασφαλίσουν τις αιτήσεις που χρειάζονταν για να πάρουν τις αποζημιώσεις τους από τη γη τους στα κατεχόμενα.

Εν συνεχεία, και εφόσον θα έπαιρναν την σχετική αποζημίωση τους θα έδιναν και ανάλογη «προμήθεια» προς τους λειτουργούς, εφόσον ο στόχος τους θα είχε πλέον επιτευχθεί.

Όπως αναφέρει ο νόμος περί Δημόσιας Υπηρεσίας, πρόκειται για την δεύτερη σοβαρότερη ποινή που μπορεί να επιβάλει η ΕΔΥ, ενώ η αναγκαστική αφυπηρέτησή τους ισχύ από τις 16 Ιουλίου το 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις