Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Συνελήφθη Τουρκοκύπριος για κατασκοπεία - Θα παρέδιδε φωτογραφίες στρατιωτικής μονάδας σε Ελληνοκύπριο

Τουρκοκύπριος συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση στην κατεχόμενη Αμμόχωστο με την κατηγορία ότι φωτογράφιζε
στρατιωτική μονάδα, σύμφωνα με την ηλεκτρονική εφημερίδα «Κίπρις».

Το δημοσίευμα αναφέρει ακόμα ότι ο Τουρκοκύπριος «παραδέχτηκε», όπως ισχυρίστηκε ο ανακριτής της υπόθεσης στο δικαστήριο, ότι θα παρέδιδε τις φωτογραφίες σε Ελληνοκύπριο.

Όπως αναφέρεται, η μονάδα βρίσκεται στην εντός των τειχών παλιά πόλη της Αμμοχώστου, κοντά στο λιμάνι της κατεχόμενης πόλης.


Σύμφωνα με τα όσα ειπωθηκαν στο δικαστήριο, ο ύποπτος για κατασκοπεία συνελήφθη με την κατηγορία ότι στις 28 Αυγούστου στις 11 το πρωί σκαρφάλωσε στο τείχος και φωτογράφιζε με την ψηφιακή φωτογραφική μηχανή του τις κινήσεις στη στρατιωτική μονάδα.

Ο ανακριτής της υπόθεσης είπε στο δικαστήριο ότι η Αστυνομία έχει επεξεργαστεί τα δεδομένα στην φωτογραφική μηχανή και ο ύποπτος είχε φωτογραφίσει στρατιωτικά οχήματα, κινήσεις του προσωπικού και της στρατιωτικής μονάδας.

Κατά την ανάκρισή του, σύμφωνα πάντα με τον ανακριτή της υπόθεσης, ο ύποπτος είπε ότι τις φωτογραφίες θα τις παρέδιδε σε ένα Ελληνοκύπριο, λέγοντας ότι έχει και αριθμό τηλεφώνου.

Ο αστυνομικός είπε ότι το τηλέφωνο του υπόπτου εστάλη για έρευνα για να εντοπιστούν μηνύματα και άλλα στοιχεία, ενώ έρευνα έχει γίνει και στα σπίτια που διατηρεί ο ύποπτος στα κατεχόμενα χωριά Άγιο Σέργιο και Έγκωμη, όπου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν φωτογραφικές μηχανές, κινητά τηλέφωνα και φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Το δικαστήριο αποφάσισε τη διήμερη κράτηση του υπόπτου.

Και η «Χουριέτ» προβάλλει τη σύλληψη

Το θέμα της σύλληψης του Τουρκοκύπριου στα κατεχόμενα, που κατηγορείται για κατασκοπεία υπέρ των Ελληνοκυπρίων, προβάλλει και η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ», σημειώνοντας ότι η αστυνομία τον παρακολουθούσε.

Όπως γράφει, ότι η Αστυνομία αντιλήφθηκε ότι ο Τουρκοκύπριος συνεργαζόταν με τον Ελληνοκύπριο και άρχισε να τον παρακολουθεί καταγράφοντας τις συναντήσεις και συνομιλίες που είχε.

Η Αστυνομία ξεκίνησε αμέσως την επιχείρηση και τον συνέλαβε. Στην κατοχή του βρέθηκε και κάρτα SIM της Κυπριακής Δημοκρατίας, στο οποίο ήταν καταχωρημένος ο αριθμός ενός Ελληνοκυπρίου, με τον οποίο συνομιλούσε συνέχεια.

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις