Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ : Η Ουκρανία μπλοκάρει τα σύνορα για Ρώσους ηλικίας 16-60 ετών – Σε αναβρασμό οι ρωσόφωνες περιοχές

Την απόφασή του να κλείσει τα σύνορα σε όλους τους Ρώσους ηλικίας 16-60 ετών ανακοίνωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο την Παρασκευή.

Η απόφαση ανακοινώθηκε στη σκιά του νέου γύρου έντασης στις σχέσεις των δύο χωρών μετά το επεισόδιο στα στενά του Κιρχ στη Μαύρη Θάλασσα όταν Ρώσοι άνοιξαν πυρ και κατέλαβαν τρια ουκρανικά πλοία με τα πληρώματά τους.
Σύμφωνα με τον Ποροσένκο η απόφαση ελήφθη προκειμένου να σταματήσει η προσπάθεια της Ρωσίας να δημιουργήσει «ιδιωτικό στρατό» στα ουκρανικά εδάφη.
Προφανώς το  Κίεβο θεωρεί ότι μέχρι αυτά τα ηλικιακά όρια μπορούν να εισέλθουν στην χώρα άνδρες οι οποίοι έχουν τις δυνατότητες να προχωρήσουν σε δολιοφθορές ή να κατασκοπεύσουν υπέρ των ρωσικών ΕΔ σε περίπτωση που κλιμακωθεί η κρίση και οδηγήσει σε πολεμικά επεισόδια ιδιαίτερα στις ρωσόφωνες περιοχές του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσγκ που έχουν αποσχιστεί.
Πάντως εάν η Μόσχα θέλει να μεταφέρει άνδρες που θα έχουν συμμετοχή σε μια πολεμική κρίση μπορεί να το κάνει διαμέσου των αποσχισθεισών περιοχών ενώ και η περιφέρεια του Χάρκοβο έχει πλειοψηφία ρωσικού πληθυσμού που νιώθει ότι καταπιέζονται τα δικαιώματά του από το Κίεβο
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!
Πριν από λίγες ημέρες η Ουκρανία κήρυξε στρατιωτικό νόμο στη χώρα υπό το φόβο μίας πλήρους κλίμακας ρωσικής εισβολής, μετά την αιχμαλωσία τριών πλοίων από το ρωσικό στόλο στον Πορθμό του Κερτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις