Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Πολεμική κινητοποίηση από την KFOR: Ανέπτυξαν δυνάμεις στα βουνά του Β. Κοσόβου – «Τρέμουν» τους Σέρβους και Ρώσους κομάντος

Πλήρης επιβεβαίωση έχουμε του προχθεσινού άρθρου μας για άσχημες εξελίξεις στο Βόρειο Κοσσυφοπέδιο από την αποκάλυψη σερβικού σχεδίου
πρόκλησης ταραχών και πολέμου, το οποίο θα πυροδοτούσε «αλυσιδωτές» αντιδράσεις από την δράση της νέας σερβικής Ταξιαρχίας, των περιβόητων Τσέτνικ, 20 χρόνια μετά τον πόλεμο του Κοσσυφοπεδίου.
Από χθες ολόκληρη η δύναμη της KFOR με τα μηχανοκίνητα οχήματα της διεξάγει στρατιωτικές ασκήσεις «προκάλυμμα», λόγω ισχυρών πληροφοριών περί εισβολής Ρώσων και Σέρβων παραστρατιωτικών δυνάμεων στα απάτητα βουνά του Β.Κοσουφοπεδίου.

Σήμερα η δεύτερη ημέρα των ασκήσεων που ξεκίνησαν χθες, ολόκληρες φάλαγγες της KFOR με ΤΟΜΑ κινήθηκαν προς την κατεύθυνση του Prizren, ενώ η κινητοποίηση αφορά ολόκληρο το βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της KFOR, σύμφωνα με το ψήφισμα 1244, τα στρατεύματα της KFOR τεστάρουν την ετοιμότητά τους για ταχεία ανάπτυξη της σε ολόκληρο το Κοσσυφοπέδιο.
Ταχεία ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων όμως σύμφωνα με την σχετική ορολογία και στρατιωτική τακτική, έχουμε μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις, όπως π.χ. μιας εισβολής «ξένων δυνάμεων», που στην προκειμένη περίπτωση αντιπροσωπεύουν κυρίως οι Σέρβοι αλλά και οι Ρώσοι που διατηρούν παρουσία στην περιοχή από το 1999.
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις