Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Τσαβούσογλου: Αυτοί που ονειρεύονται μηδέν στρατό στην Κύπρο να ξυπνήσουν

Ο Τσαβούσογλου αναφέρθηκε και στο ζήτημα των ερευνών για υδρογονάνθρακες στην θαλάσσια περιοχή της Κύπρου και έκανε λόγο για ισχυρή παρουσία της Τουρκίας στην περιοχή.


Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου μιλώντας στο κοινοβούλιο για τον προϋπολογισμός του 2019 έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις εξελίξεις στο Κυπριακό αλλά και τις έρευνες υδρογονανθράκων.

Απέκλεισε το ενδεχόμενο απομάκρυνσης των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «να θυμίσω σε αυτούς που ονειρεύονται μηδέν στρατό, μηδέν εγγυήσεις, ότι πρέπει να ξυπνήσουν από αυτό το όνειρο και να το εγκαταλείψουν. Δεν θα συμβεί ποτέ» όπως αναφέρει το ntv.com.

«Το Κυπριακό είναι ένα από τα εθνικά μας ζητήματα, έχουμε κάνει πραγματικές προσπάθειες για μία δίκαιη και βιώσιμη λύση στην Κύπρο, αλλά είδαμε στην Ελβετία ότι η ελληνική πλευρά δεν το θέλει αυτό. Δεν θα αρχίσουμε τις διαπραγματεύσεις μόνο για να διαπραγματευόμαστε, πριν θέσουμε τις παραμέτρους τι θα διαπραγματευτούμε που θα είναι και ο όροι».

Ο Τσαβούσογλου αναφέρθηκε και στο ζήτημα των ερευνών για υδρογονάνθρακες στην θαλάσσια περιοχή της Κύπρου και έκανε λόγο για μία ισχυρή παρουσία της Τουρκίας στην περιοχή και ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει να διεξάγει έρευνες.

«Η θέση μας για τις έρευνες υδρογονανθράκων γύρω από την Κύπρο είναι επίσης ξεκάθαρη. Τώρα με τα πλοία μας κάνουμε έρευνες στα οικόπεδα που μας έχει προσκαλέσει η ‘τδβκ' και στην ΑΟΖ μας, για τις οποίες έχουμε ενημερώσει τα Ηνωμένα Έθνη» ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι «τώρα έχουμε ερευνητικά σκάφη και τρυπάνια. Λαμβάνουμε, επίσης, μέτρα με τον ηρωικό στρατό μας στην περιοχή και θα συνεχίσουμε».

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις