Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Οι Σκοπιανοί απαιτούν να βγει ο Βουλγαροκτόνος από τα σχολικά μας βιβλία

Μία, μία αρχίζουν να διαφαίνονται οι δυσμενείς για την χώρα μας επιπτώσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών. 
Η Συμφωνία δεν περιορίζεται στο πως θα ονομάζεται το γειτονικό κρατίδιο, αλλά βάση αυτής έχει συγκροτηθεί μία Επιτροπή με μέλη και από τις δύο χώρες που θα εξετάσουν τα σχολικά βιβλία και των δύο χωρών για να γνωμοδοτήσουν για τυχόν αλλαγές που πρέπει να γίνουν, για να μην ενοχλούνται οι δύο χώρες.
Οι Σκοπιανοί όμως δεν ζητούν απλά να αλλάξουν κάποια πράγματα στα σχολικά μας βιβλία ζητούν να αλλάξει ολόκληρη η Ελληνική Ιστορία σε βάθος 2.500 και πλέον ετών. Έχουν παράλογες, εξωπραγματικές και ανιστόρητες απαιτήσεις όπως:
α) Να διαχωριστεί το Βυζάντιο από την Μακεδονία
β) Να αναγνωριστεί σλαβική καταγωγή στους Κύριλλο και Μεθόδιο
γ) Να μην αποκαλείται Βουλγαροκτόνος ο Αυτοκράτορας του Βυζαντίου Βασίλειος ο Β’
δ) Να δεχτούμε ότι στην Βόρειο Ελλάδα το 1821 η Επανάσταση ήταν δήθεν «Μακεδονική»
ε) Και το κυριότερο είναι ότι ζητούν να γίνει σαφής διαχωρισμός της Ελλάδος από την Αρχαία Μακεδονία και επιμένουν ότι οι Αρχαίοι Μακεδόνες εκτός από την Βασιλική Οικογένεια δεν μιλούσαν ελληνικά. Να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής των Σκοπιανών της Επιτροπής διπλωμάτης Βίκτωρ Γκάμπερ έχει γράψει και ο ίδιος βιβλίο για το ψευτομακεδονικό έθνος.
Χαρακτηριστικό των απαιτήσεών τους είναι το ότι για τους Σκοπιανούς «ειδικούς» κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους δεν υπήρξε απελευθέρωση της ελληνικής Μακεδονίας αλλά διωγμός των… «Μακεδόνων». Ο πρώην πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος δήλωσε στο Star «ότι οι αλλαγές που ζητούν οι Σκοπιανοί είναι απαράδεκτες και δεν μπορούμε να υποχωρήσουμε στις απαιτήσεις τους».
Πολλοί πιστεύουν ότι για να υποχωρήσουν οι Σκοπιανοί «ειδικοί» πρέπει να παρέμβουν προσωπικά οι Τσίπρας και Ζάεφ.
Οι απαιτήσεις αυτές έχουν προκαλέσει σοκ στην ελληνική πλευρά και απειλείται η Συμφωνία με εμπλοκή καθώς μέλος της ελληνικής Επιτροπής απειλεί με παραίτηση.
Πάντως αυτά που ζητούν σχετικά με τον διαχωρισμό της Ελλάδος από την Αρχαία Μακεδονία και οι αιτιάσεις τους για διωγμό «Μακεδόνων» στους Βαλκανικούς Πολέμους έρχονται σε αντίθεση με αυτά που μας έχει πει η δική μας κυβέρνηση σχετικά με την Συμφωνία των Πρεσπών, εκτός αν μας είπαν ψέματα.
Άλλα να μας είπαν και άλλα να υπέγραψαν. Τώρα θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αν θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν ότι η Συμφωνία είναι εθνωφελής κάτι σαν τον Τσίπρα, τον Κοτζιά, τον Κουίκ, τον Παπαχριστόπουλο και άλλους. Και το βασικότερο να δούμε πως θα αντιδράσει ο Πάνος Καμμένος που έχει μεγάλο μερίδιο συμμετοχής στην διαφαινόμενη αυτήν εθνική καταστροφή.
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις