Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

Bίντεο-ντοκουμέντο από την επίθεση του Ρουβίκωνα στην Αμερικανική πρεσβεία

Επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία πραγματοποίησαν μέλη του Ρουβίκωνα το πρωί της Δευτέρας. Αργά το μεσημέρι το βίντεο της επίθεσης αναρτήθηκε σε ιστότοπο.


Περίπου 15 άτομα, με μηχανάκια πλησίασαν στην αμερικανική πρεσβεία από την πίσω πλευρά και αιφνιδιάζοντας τη φρουρά, πέταξαν μπουκάλια με μπογιές. Εκείνη τη στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες στο συγκεκριμένο σημείο δεν υπήρχε περιπολικό και άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.

Για την επίθεση έχουν γίνει 8 προσαγωγές ατόμων από παρακείμενους δρόμους στην πρεσβεία.




Ηδη ο Ρουβίκωνας έχει αναρτήσει ανακοίνωση σε ιστοτόπο που απηχεί τις απόψεις του αναρχικού χώρου. Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι «ακόμη και τα καλύτερα φρούρια του εχθρού μπορούν να πέσουν, φτάνει να μαζευτούμε όλοι και όλες και να αποφασίσουμε ότι δεν θέλουμε να υπάρχουν».

Ήταν λοιπόν 03:30 τα ξημερώματα όταν ομάδα κρούσης, αποτελούμενη από 10 άτομα που επέβαιναν σε μηχανάκια, εμφανίστηκε στο πλάι της αμερικανικής πρεσβείας. Ο Ρουβίκωνας, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, επέλεξε να κάνει την επίθεση στην είσοδο του πάρκινγκ της πρεσβείας, στη συμβολή των οδών Δορυλαίου και Μακεδονίας. Το σημείο φρουρείται από την ασφάλεια της πρεσβείας.

Οι δράστες ήταν καλά οργανωμένοι. Πέταξαν σχεδόν ταυτόχρονα τις κόκκινες μπογιές αλλά και καπνογόνα, προκειμένου να μην τους καταγράψουν οι κάμερες της πρεσβείας αλλά και να δημιουργήσουν σύγχυση ώστε να μπορέσουν να διαφύγουν.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις