Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Η συνταγή της ημέρας: Μάφιν μπανάνας

Μπορείτε να μπείτε στην κουζίνα με τα παιδιά σας και να φτιάξετε αυτά τα υπέροχα μάφιν μπανάνας! Η ζαχαροπλαστική, άλλωστε, θέλει παιχνίδι!

Μυρωδάτα και πεντανόστιμα, τα παιδιά τα λατρεύουν και τα προτιμούν όλες τις ώρες της ημέρας.

Υλικά
3 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 φλιτζ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 φλιτζ. φυτικό λάδι ή μαργαρίνη
3 αυγά
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
4 ώριμες μπανάνες ξεφλουδισμένες και ελαφρώς πολτοποιημένες
Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160-170 βαθμούς Κελσίου. Σε δύο ταψιά τοποθετείτε χάρτινες φόρμες για μάφιν. Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ αναμιγνύετε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το μπέικιν και το αλάτι και το αφήνετε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε μαζί τη ζάχαρη, το λάδι, τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να αναμιχθούν πλήρως. Σταδιακά προσθέτετε την πολτοποιημένη μπανάνα. Βάζετε τα στερεά συστατικά και χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα σιλικόνης ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Αδειάζετε το μίγμα στις χάρτινες φόρμες, φροντίζοντας κάθε φόρμα να είναι γεμάτη κατά τα 2/3, και ψήνετε για 20-25 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να γίνουν πιο συμπαγή.
Αφήνετε τα μάφιν να κρυώσουν προτού τα βγάλετε από τις φόρμες. Μπορείτε να τα διατηρήσετε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς και σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι 4 ημέρες. Εναλλακτικά μπορείτε να τα συντηρήσετε στην κατάψυξη έως και ένα μήνα.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις