Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Γιουβέτσι θαλασσινών κατσαρόλας

Μια ποικιλία νηστίσιμων μεζέδων στολίζει τα τραπέζια όλων με καλή παρέα και πολύ κέφι. 

Υλικά
4 μερίδες.
1/2 κιλό γαρίδες καθαρισμένες

1/2 κιλό μύδια καθαρισμένα
3 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
2 κούπες κριθαράκι δικοκκο ολικής άλεσης βιολογικό
2 κ.σ.πελτε ντομάτας
1/2 ποτήρι κρασιού ξίδι μπαλσαμικο
1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού φρέσκο
1 σκ.σκόρδο λιωμένη
2 φύλλα δάφνης
Αλατοπίπερο
50 ml ελαιόλαδο
Εκτέλεση
πρ+ μαγ.40'
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 5'. Ρίχνουμε τα θαλασσινά και ανακατεύουμε για 4'.

  
Βάζουμε σε ποτήρι το ξύδι με το χυμό πορτοκαλιού και διαλύουμε μέσα τον πελτε. Περιχύνουμε τα θαλασσινά με το πορτοκάλι και ανακατεύουμε να πάει παντού. Ρίχνουμε την δάφνη και σιγοβράζουμε για 10'.

  
Ρίχνουμε το κριθαράκι στην κατσαρόλα με 3 κούπες ζεστό νερό. Αλατοπιπερώνουμε ανακατεύουμε να πάει παντού το κριθαράκι και σιγοβράζουμε για 10'.

  
Αποσύρουμε το φαγητό από την φωτιά και το αφήνουμε σκεπασμένο να απορροφήσει τα υγρά του. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.

 

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις