Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

Οι λόγοι για τους οποίους μπορεί να νιώθεις πόνο στην πλάτη - Όταν δεν υπάρχει τραυματισμός

Ο πόνος στην πλάτη είναι κάτι πολύ συνηθισμένο. Μπορεί να γίνει όμως πολύ άβολος και επίπονος.


Ο πόνος προκαλείται συνήθως από κάποιον τραυματισμό.

Ωστόσο, από ότι φαίνεται, η πλάτη μας μπορεί να πονάει και για πολλούς άλλους λόγους που δεν περιλαμβάνουν κάποιο χτύπημα.

Σύμφωνα με το Insider, υπάρχουν 10 συνηθισμένες αιτίες που μπορεί να ευθύνονται για τον πόνο στην πλάτη.

Θέση

Το να μένεις στην ίδια θέση για μεγάλο χρονικό διάστημα προκαλεί συμπίεση στην σπονδυλική στήλη και την πλάτη. Οι δίσκοι ανάμεσα στους σπονδύλους βασίζονται στην κίνηση και αν μείνουν για ώρα ακίνητοι, αρχίζουν να ερεθίζουν να νεύρα γύρω τους. Κάνε μερικά stretch ή πήγαινε μια βόλτα.

Υπολογιστής ή κινητό

Το να κάθεσαι στον υπολογιστή και γενικά να κάνεις πράγματα καθιστός, προκαλεί πόνο στην πλάτη. Το να κρατάς κινητό, να χρησιμοποιείς πληκτρολόγιο και να πιέζεις το κεφάλι σου να δει τηλεόραση, δεν είναι ουδέτερες στάσεις. Σήκω πάνω και κάνε βόλτες κάθε μία ώρα ώστε να το αποφύγεις.

Λαιμός

Το πρόβλημα της εποχής λέγεται «Tech neck» και έχει να κάνει με τον πόνο που νιώθουμε όταν πιέζουμε τον λαιμό μας για να βλέπουμε και να χρησιμοποιούμε ηλεκτρονικές συσκευές. Προκαλούμε έτσι ένταση στους μύες και πόνο στον λαιμό, καθώς λυγίζουμε τον λαιμό μας προς τα κάτω. Είναι προτιμότερο να φέρεις το smartphone πιο κοντά σε σένα και όχι το αντίστροφο.

Βάρη

Όταν σηκώνουμε βαριά πράγματα ή τσάντες, ο εγκέφαλός μας επιστρατεύει μύες που δεν είναι σχεδιασμένοι γι’ αυτόν τον σκοπό. Περίεργα σχήματα και μεγέθη μας κάνουν να παίρνουμε περίεργες στάσεις για να τα καταφέρουμε να σηκώσουμε τα βάρη, που προκαλούν πόνο.

Παπούτσια

Συγκεκριμένοι τύπου παπουτσιών μπορεί να σου προκαλούν πόνο στην πλάτη. Αν είναι πολύ flat και δεν στηρίζουν καλά, προκαλούν υπερχρονισμό ή πολύ επίπεδα πόδια. Η φυσική καμάρα που έχουμε στο πόδι μας λειτουργεί σαν απορροφητήρας σοκ. Η δύναμη ταξιδεύει μέσω του ποδιού στο επόμενο σημείο που μπορεί να την απορροφήσει, όπως είναι η πλάτη.

Πόνοι περιόδου

Όταν έχουμε περίοδο, πολλές φορές τυχαίνει να πονάει και η πλάτη μας. Το πρήξιμο και η κατακράτηση υγρών μπορεί να βοηθά σε αυτό.

Εγκυμοσύνη

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ο πόνος στην πλάτη είναι και συνηθισμένο. Το βάρος αλλά και ο τρόπος που καθόμαστε, επιβαρύνει την κατάσταση.

Ψυχική υγεία

Η κατάθλιψη και το άγχος μπορεί να προκαλέσει πόνο στην πλάτη. Υπάρχει περίπτωση να παίρνουμε στάσεις και θέσεις που ευθύνονται για τον πόνο. Η έλλειψη δραστηριότητας, επίσης, μπορεί να ευθύνεται γι’ αυτό. Τα σώματα όμως είναι φτιαγμένα για να κινούνται.

Καιρός

Οι καιρικές συνθήκες μπορεί να επηρεάσουν την κατάστασή μας και να μας προκαλέσουν πόνο. Όταν η ατμοσφαιρική πίεση αλλάζει, ο οργανισμός μας επηρεάζεται.

Στρώμα

Το στρώμα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη στάση του σώματος όταν είμαστε ξαπλωμένοι. Ένας καλός ύπνος είναι θεμελιώδης για την υγεία μας. Αν το στρώμα δεν είναι καλό, σίγουρα θα μας προκαλέσει προβλήματα στο σώμα μας, όπως πόνος στην πλάτη. Αν δεν στηρίζει πλέον καλά το σώμα σου, ήρθε η ώρα, να το αντικαταστήσεις.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

bovary.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις