Σάββατο 4 Μαΐου 2019

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - Η απάντηση του Τράγκολα για όσους «έβγαλαν τη γλώσσα τους περίπατο» (ΦΩΤΟ) ο μηχανισμός sonar υπάρχει ήδη στην Κύπρο και είναι σε αποθήκη παραμελημένος και ξεχασμένος.

Με μια φωτογραφία, ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας απαντά στις χθεσινές δηλώσεις του βουλευτή του ΔΗΚΟ, Χρίστου Ορφανίδη που αναφερόμενος στο σύστημα
sonar, που έφτασε για να συμβάλει στις έρευνες για τον εντοπισμό σορών στις λίμνες θανάτου, υποστήριξε ότι ο μηχανισμός υπάρχει ήδη στην Κύπρο και είναι σε αποθήκη παραμελημένος και ξεχασμένος.
«Έβγαλαν τη γλώσσα τους περίπατο»..
Ο Μάρκος Τράγκολας, δημοσίευσε φωτογραφία του σόναρ καθώς όπως ο ίδιος σχολιάζει στην ανάρτησή του «μερικοί έβγαλαν τη γλώσσα τους περίπατο».
σοναρ
«Το βάζω γιατί μερικοί έβγαλαν περίπατο τη γλώσσα τους γαι τους δικούς τους λόγους οι οποίοι, είναι αυτονόητοι. Τόσο καλά πληφορορημένοι είναι που νομίζουν ότι όλα τα σόναρ κάνουν την ίδια ακριβώς δουλειά. Υπάρχει και στην Κύπρο λέει και είναι πετάμενο σε αποθήκη. Καλά, τόσες μέρες που είσαστε να μας πείτε σε ποια αποθήκη βρίσκεται, αν είναι ή όχι σε λειτουργήσιμη κατάσταση  ή όχι, ποιοι το χειρίζονται, τι εμπειρίες έχουν, αν είναι ειδικό για λίμνες ή ωκεανούς ή και ανοικτές θάλασσες ή στο κάτω κάτω γιατί δεν περάσατε έστω και πέντε λεπτά από τις λίμνες να δείτε με τα μάτια σας, να ενημερωθείτε και να ανατριχιάσετε από το περιβάλλον. Περιμένουν απάντηση λέει. Θα την έχετε και μάλιστα δημόσια.
ΤΡΑΓΚΟΛΑΣ
Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση που εξέδωσε χθες, ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, Χρίστος Ορφανίδης.
«Είναι γνωστό ότι για την διαλεύκανση των ερευνών στην «κόκκινη λίμνη» έχει καταφθάσει στην Κύπρο μηχάνημα ηχοεντοπιστικού συστήματος SONAR από το εξωτερικό. Το ερώτημα που έθεσα αρχικά ήταν κατά πόσο διερευνήθηκε το ενδεχόμενο να υπήρχε ήδη στην Κύπρο τέτοιο μηχάνημα, δεν απαντήθηκε, παρόλα αυτά γνωρίζω πολύ καλά ότι ούτε καν φρόντισαν να ερευνήσουν κάνοντας οποιαδήποτε ενέργεια, εάν υπήρχε τέτοιος εξοπλισμός. Μπορεί βέβαια να ήταν και η πρώτη φορά που άκουσαν για την ύπαρξη τέτοιου μηχανισμού και επάνω στην βιασύνη τους να το φέρουν στην Κύπρο ούτε καν διερεύνησαν περαιτέρω. Ουσιαστικά, ακολούθησαν μια πορεία στα τυφλά.
Ο μηχανισμός υπάρχει στην Κύπρο και είναι σε αποθήκη παραμελημένος και ξεχασμένος.
Στα πλαίσια του Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού αγοράστηκε με συμμετοχή του Τμήματος Εμπορικής Ναυτιλίας, του Κτηματολογίου και άλλων φορέων, ούτως ώστε να μπορεί να μετρά την Ποσειδωνία, την βλάστηση δηλαδή στην θάλασσα και βρίσκεται εδώ και καιρό στην Κύπρο. Το εν λόγω μηχάνημα διαθέτει και λογισμικό που μπορεί να υπολογίσει και διατυπώσει, ενώ παράλληλα έχει και την ικανότητα να προσφέρει ηχοβολισμό. Ποτέ δεν έχει χρησιμοποιηθεί και παραμένει ανεκμετάλλευτος στις αποθήκες του Ωκεανογραφικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Κύπρου. Αυτοί που το είχαν παραγγείλει και αγοράσει το πέταξαν σε μια αποθήκη.
Αμείλικτο το ερώτημα παραμένει: Αυτοί που επιζητούσαν να φέρουν στην Κύπρο το εν λόγω μηχάνημα με σκοπό να βοηθήσει στις έρευνες με το ηχοεντοπιστικό σύστημα SONAR, γιατί δεν ερεύνησαν πρώτα το ενδεχόμενο να υπήρχε ήδη στην Κύπρο;
Εάν έπρατταν ως όφειλαν οι αρμόδιοι, το Κράτος μας δεν θα επιβαρυνότανε με το άγνωστο -μέχρι και σήμερα- ποσό το οποίο θα αναγκαστεί να καταβάλει για την μεταφορά και την χρήση του συγκεκριμένου μηχανήματος.»
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!
Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

alphanews.live

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις