Σάββατο 4 Μαΐου 2019

Πορτοκαλοπιτάκια με σοκολάτα γάλακτος

Υλικά
Φύλλο κρούστας 1 πακέτο
Αυγά 2 τεμ
Γιαούρτι 1 κεσεδάκι

Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι γλυκού
Ζάχαρη 3/4 κούπας
Ξύσμα πορτοκαλιού από 2 πορτοκάλια
Ηλιέλαιο 1 κούπα
Σοκολάτα γάλακτος
Για το σιρόπι
Χυμός πορτοκάλιου 1 ποτήρι
Νερό 2 ποτήρια
Ζάχαρη 1 1/2 ποτήρι νερού
Οδηγίες
Αφήνουμε  το φύλλο κρούστας εκτός συσκευασίας να ξεραθεί και το θρυμματίζουμε σε ένα βαθύ μπολ. Προσθέτουμε όλα τα υλικά κι ανακατεύουμε καλά να απορροφήσει το φύλλο τα υγρά. Λαδώνουμε τα φορμάκια και τα γεμίζουμε αφήνοντας 1 εκ κενό (δεν τα γεμίζουμε μέχρι πάνω). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 35 – 40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας, μέχρι να ροδίσουν καλά.

Για το σιρόπι : Βράζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα όλα τα υλικά για 5 – 7 λεπτά από το σημείο βρασμού. Διατηρούμε το σιρόπι ζεστό και μόλις ψηθούν τα πορτοκαλοπιτάκια τα βγάζουμε από τον φούρνο και τοποθετούμε από ένα ή δύο κομμάτια σοκολάτας γάλακτος στο κέντρο τους. Στη συνέχεια περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι κι είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!
Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις