Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

Τώρα βαράνε άλλα νταούλια – Η διαφορά στις εθνικές εκλογές μπορεί να αυξηθεί στις 12 μονάδες – Στο Μαξίμου πιστεύουν ότι θα κλείσει στις…

Το βασικό σενάριο δεν είναι να μικρύνει η ψαλίδα αλλά να διευρυνθεί προς τις 12 μονάδες και η ΝΔ να κερδίζει την αυτοδυναμία.
Μετά την μεγάλη νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές με 33,12% έναντι 23,76% του ΣΥΡΙΖΑ ή διαφορά 9,5 μονάδων καλλιεργήθηκε η εντύπωση ότι οι έλληνες
εκτόνωσαν την διάθεση για τιμωρία του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ και ότι στις επερχόμενες εθνικές εκλογές στις 7 Ιουλίου θα συμπεριφερθεί πιο ψύχραιμα.
Ωστόσο έμπειρος δημοσκόπος ανέφερε στο bankingnews ότι το πολιτικό μήνυμα του Μητσοτάκη στην κοινωνία θα είναι να του δώσει καθαρή εντολή με αυτοδυναμία για να κυβερνήσει και να υλοποιήσει το οικονομικό του πρόγραμμα.
Επειδή ήδη η νίκη της ΝΔ είναι μεγαλειώδης και προβλέπεται καθαρή νίκη και στις εθνικές εκλογές, έχει δημιουργήσει ένα ρεύμα νίκης.
Υπάρχουν ψηφοφόροι που πηγαίνουν με το ρεύμα του νικητή οπότε θα αυξηθούν τα ποσοστά της ΝΔ. Ταυτόχρονα κόμματα όπως το Ποτάμι, Ανεξάρτητοι Έλληνες και άλλοι δεν θα κατέλθουν στις εκλογές οι ψηφοφόροι των κομμάτων αυτών πιθανόν να κατευθυνθούν στην ΝΔ.
Το βασικό σενάριο θέλει η ΝΔ να ξεπερνάει τα 2 εκατ ψήφους που ισοδυναμεί περίπου με 36% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να σταθεροποιηθεί στο 24%.
Η πιθανότητα η ψαλίδα μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ να ανοίξει στις 12 μονάδες είναι μεγάλη αν και πολλά θα εξαρτηθούν από τα δεξιά μικρότερα κόμματα αλλά και από το εάν το ΜερΑ25 του Βαρουφάκη εισέλθει τελικώς στην ελληνική βουλή.
Εάν επιβεβαιωθεί το σενάριο αυτό η ΝΔ μπορεί να κερδίσει αυτοδυναμία με 155 με 156 έδρες.
Σημειώνεται ότι με βάση το εκλογικό σύστημα για κάθε 1% των κομμάτων που μένουν εκτός Βουλής μειώνεται το ποσοστό κατά 0,40% του πρώτου κόμματος για να κερδίσει αυτοδυναμία.
Η ΝΔ έχει μια ξεκάθαρη πολιτική στόχευση να κερδίσει την αυτοδυναμία.
Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την ισχυρή τιμωρία από την κοινωνία και το σοκ που υπέστησαν επειδή δεν ανέμεναν το εύρος της ήττας και ειδικά ο Τσίπρας μπορεί να πάρουν πρωτοβουλίες ώστε να αποτρέψουν εκλογική κατάρρευση στις εθνικές εκλογές.
Να σημειωθεί ότι σχεδόν 70 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα μείνουν εκτός Βουλής καθώς το bonus των 50 εδρών συνεχίζει να πριμοδοτεί το πρώτο κόμμα.
Στο Μέγαρο Μαξίμου το επιτελείο του Τσίπρα θεωρεί ότι η διαφορά θα κλείσει στις 6 μονάδες και θεωρούν ότι η ψήφος τιμωρίας της κοινωνίας σε μεγάλο βαθμό εκφράστηκε στις ευρωεκλογές κατά του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ και στις εθνικές εκλογές θα επικρατήσουν πιο κομματικές στρατηγικές από τους πολίτες.
Η διαφορά 6 μονάδων ισοδυναμεί με ΝΔ στις 34% με τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει αυξηθεί στο 28%.
Ωστόσο το βασικό σενάριο δεν είναι να μικρύνει η ψαλίδα αλλά να διευρυνθεί προς τις 12 μονάδες και η ΝΔ να κερδίζει την αυτοδυναμία.
Συμπερασματικά οι δημοσκόποι δεν αποκλείουν η ψαλίδα της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ να διευρυνθεί στις 12 μονάδες όπερ σημαίνει θρίαμβος και αυτοδυναμία για την ΝΔ και συντριπτική ήττα και πανωλεθρία για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα.
Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν δημοσκοπήσεις οπότε θα υπάρχουν πιο ασφαλείς ενδείξεις για το που τελικώς θα διαμορφωθεί η ψαλίδα μεταξύ της ΝΔ που θα είναι ο νικητής των εθνικών εκλογών και του ΣΥΡΙΖΑ που θα επιχειρήσει να διαχειριστεί την ήττα.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις