Υλικά
Πλιγούρι χοντρό 1 ποτήρι νερού
Νερό 2 ποτήρια
Κρεμμύδι ξερό 1 μέτριο ψιλοκομμένο
Ντοματάκια κον κασέ 1 κουτί ή φρέσκα
Ελαιόλαδο 1 φλυτζανάκι του καφέ
Αλάτι - πιπέρι
Κύβος λαχανικών 1/2 ή ότι κύβο προτιμάει ο καθένας
Οδηγίες
Πλένουμε το πλιγούρι και το στραγγίζουμε στο σουρωτήρι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι. Το σοτάρουμε και στη συνέχεια βάζουμε και τα ντοματάκια, το αλάτι, το πιπέρι, τον κύβο και αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις. Κατόπιν προσθέτουμε το νερό και το πλιγούρι και αφήνουμε να ψηθεί για 30-35 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να τραβήξει τα υγρά του. (καταλαβαίνουμε ότι είναι έτοιμο όταν αρχίσουν να σχηματίζονται τρυπούλες). Μόλις ψηθεί σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μία καθαρή πετσέτα και αφήνουμε λίγο να γίνει χλιαρό. Αν θέλουμε να είναι λίγο σπυρωτό το ανακατεύουμε με ένα πιρούνι , για να αφρατέψει και να μην κολλάει. Μπορεί να συνοδευτεί με φέτα ή γιαούρτι.
Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
.

Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Η Κριστίνα Μπίτνερ, η οποία ήταν επίσης γνωστή ως παθιασμένη ζαχαροπλάστης απεβίωσε την περασμένη Κυριακή
-
Έφυγε από τη ζωή ο αντιδήμαρχος Υγείας του Δήμου Περιστερίου Γιώργος Μπεκιάρης. Ο σπουδαίος καρδιολόγος είχε μακρά και πλούσια δράση στα α...
-
Το τέρας της Αυστρίας. Κρατούσε αιχμάλωτη την κόρη του για 24 χρόνια σε μυστικό καταφύγιο και την κακοποιούσε σεξουαλικά. Εκεί γέννησε εφτ...
-
Ανακαλούνται από την αγορά μωρομάντηλα με επικίδνυνη χημική ουσία, όπως ενημέρωσε το Σύστημα Ταχείας
-
Πριν φύγετε για διακοπές, συνήθως είστε σχολαστικοί: κλείνετε το νερό, αδειάζετε το ψυγείο, ενεργοποιείτε τον συναγερμό. Όμως ένα μικρό ση...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου