Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

Διεθνής επιχείρηση με κωδικό όνομα "Black IPTV"

Ρεπορτάζ: Χρήστος Μαζάνης
Σε εξέλιξη βρίσκεται από το βράδυ της Τρίτης ευρωπαϊκή επιχείρηση-μαμούθ με το κωδικό όνομα «Black IPTV» που συντονίζουν οι ιταλικές Αρχές και η οποία αφορά στον εντοπισμό και στη
σύλληψη μελών κυκλωμάτων που δραστηριοποιούνται στην πειρατική τηλεόραση - IPTV (Internet Protocol Television).
Οι Αρχές της Ιταλίας σε συνεργασία με την Eurojust και την Europol έχουν εντοπίσει εμπλεκομένους στο κύκλωμα αυτό στην Ολλανδία, στη Γαλλία, στην Ελλάδα, στη Γερμανία και στη Βουλγαρία. Μεταξύ των εγκεφάλων φέρονται να είναι δύο Έλληνες.

Οι έρευνες πραγματοποιούνται για αρκετούς μήνες από εξειδικευμένο προσωπικό της αστυνομίας οικονομικού εγκλήματος της Ιταλίας, ενώ μέχρι στιγμής, όπως αναφέρουν ιταλικές πηγές, εμπλέκονται πέντε εκατομμύρια χρήστες. Τα κέρδη των κυκλωμάτων αυτών ανέρχονται τουλάχιστον σε δύο εκατομμύρια ευρώ ανά μήνα μόνο στην Ιταλία, ενώ τα ετήσια κέρδη υπολογίζονται σε 60 εκατ. ευρώ.
H επιχείρηση όπως παρουσιάστηκε από τις ιταλικές Αρχές - Διακρίνονται τα ονόματα δύο Ελλήνων που εμπλέκονται στην πλατφόρμα Xstream codes
H επιχείρηση όπως παρουσιάστηκε από τις ιταλικές Αρχές - Διακρίνονται τα ονόματα δύο Ελλήνων που εμπλέκονται στην πλατφόρμα Xstream codes
Επίσης, οι ιταλικές Αρχές κατέσχεσαν τη γνωστή πλατφόρμα xstream codes, μία πλατφόρμα από την οποία οι χρήστες μπορούσαν να δουν παράνομα συνδρομητική τηλεόραση. Πρόκειται ουσιαστικά για την πιο διαδεδομένη διεθνή πλατφόρμα IPTV (Internet Protocol Television) για τους χάκερ, ενώ, όπως αναφέρουν οι Ιταλοί, σχεδιάστηκε από δύο Έλληνες. 
Μέχρι στιγμής υπάρχουν 25 άμεσα εμπλεκόμενα άτομα. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως το κόστος ανά χρήστη για να μπορέσει να βλέπει παράνομα συνδρομητική τηλεόραση ανερχόταν σε 12 ευρώ τον μήνα.
O ένας από τους δύο Έλληνες συνελήφθη σήμερα το πρωί, ενώ διεξήχθη έρευνα στο σπίτι του δεύτερου και, όπως αναφέρουν οι Ιταλοί, κατασχέθηκαν εξοπλισμός και χρήματα. 
Στο διεθνές αυτό κύκλωμα εμπλέκονται επίσης τρεις εταιρείες, ενώ κατασχέθηκαν ακόμη 80 ιστότοποι. Παράλληλα, στο στόχαστρο των Αρχών έχουν μπει λογαριασμοί Paypal, αλλά και τραπεζικοί λογαριασμοί. 
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις