Φουντώνει καθημερινά ο πόλεμος στο λιβυκό έδαφος, ενδεικτικό των τεραστίων συμφερόντων τα οποία διακυβεύονται εκεί με την μορφή των
τεραστίων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων σε έδαφος και λιβυκή ΑΟΖ, εν μέσω ενός αβέβαιου κλίματος παγκοσμίως.    

Σήμερα το πρωί στο πλαίσιο επιθετικών επιχειρήσεων του αποκαλούμενου εθνικού στρατού της Λιβύης (LNA), με επικεφαλής τον στρατηγό Χαλίφα Χάφταρ, αεροσκάφη των δυνάμεών του κατέστρεψαν ένα ακόμη τουρκικό μη επανδρωμένο όχημα τύπου Bayraktar TB2 UCAV στο αεροδρόμιο Μίτιγκα της Τρίπολης.
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ)
«Μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας του LNA πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές στην αεροπορική βάση της Μίτιγκα, καταστρέφοντας ένα τουρκικό drone στο στρατιωτικό τμήμα της βάσης, μαζί με αποθήκες και άλλες υποδομές των Τούρκων», ανέφερε η υπηρεσία πληροφοριών του LNA σε ανακοίνωση στο Facebook.
Πρόσφατα οι ίδιες δυνάμεις κατέστρεψαν υπόστεγα με τουρκικά μη επανδρωμένα οχήματα και πυρομαχικά κοντά στην πόλη Abu Kammash στα δυτικά της χώρας.
Οι εντάσεις μεταξύ των δυνάμεων της Άγκυρας και του στρατηγού Χαφτάρ κλιμακώθηκαν από τα τέλη Ιουνίου, όταν η Τουρκία αποφάσισε να υποστηρίξει με κάθε μέσο τις δυνάμεις της Τρίπολης.

«Ο πόλεμος του Χαλίφα Χάφταρ στην Τρίπολη ενθαρρύνεται πλέον ενεργά με όπλα και πυρομαχικά, από τη Γαλλία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Αίγυπτο», δήλωσε ο Πρόεδρος του Προεδρικού Συμβουλίου Φαγιέζ Αλ Σαράιγ στον ΟΗΕ.
Αναφερόμενος στην κατάσταση στην χώρα του, στην 74η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, ο Al-Sarraj δήλωσε ότι, οι τρεις ξένες χώρες παρεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις της Λιβύης και παρέχουν στρατιωτική και οικονομική υποστήριξη στον «εγκληματία» Χαφτάρ για να καταλάβει την πρωτεύουσα Τρίπολη.
«Καταδικάζουμε την υποστήριξη των τριών χωρών στον Χαφτάρ, διότι αυτή συνιστά κατάφωρη παραβίαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας», πρόσθεσε ο ίδιος,  χωρίς να κάνει αναφορά βέβαια στα καραβάνια εκατοντάδων Τζιχαντιστών που μεταφέρει η Τουρκία δια μέσου τςη Μεσογείου από την Ιντλίμπ στην χώρα του και την τεράστια στρατιωτική βοήθεια των Τούρκων.
Πληροφορίες μη επιβεβαιωμένες φέρουν, εκατοντάδες Ρώσους, Γάλλους και λοιπούς μισθοφόρους, μαζί με Αιγύπτιους «συμβούλους» που ευρίσκονται στην περιοχή, να ετοιμάζουν την τελική επίθεση για την κατάληψη της  Τρίπολης της Λιβύης το συντομότερο δυνατό, ώστε να αποτελέσει ατού στα χέρια του Χαφτάρ στις επικείμενες διαπραγματεύσεις στο Βερολίνο.
Στον πόλεμο αυτό έχει εμπλακεί στενά ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αλ Σίσι, ο οποίος προμηθεύει μαζί με Ρώσους, ΗΑΕ, και Γάλλους με όπλα, πυρομαχικά και συμβούλους, τον Λίβυο στρατηγό Χαφτάρ, ενώ η αιγυπτιακή αεροπορία σφυροκοπά τις δυνάμεις του GNA και τους Τούρκους μισθοφόρους που θέλουν να ελέγξουν την χώρα.  
Στο έδαφος, έχουμε σκληρές μάχες μεταξύ των δυνάμεων του LNA και του GNA, στις περιοχές Khallet Alforjan και Hadaba της Τρίπολης, που αποτελούν τα περίχωρα της πρωτεύουσας.
Πρόκειται για πολύ μεγάλο τουρκικό παιχνίδι εν εξελίξει στη Λιβύη, με την στρατιωτική υποστήριξη των Τζιχαντιστών που πολεμούν τον στρατηγό Χαφτάρ, με σκοπό οι ισλαμιστές αντάρτες κάποια στιγμή να επικρατήσουν αφού μετονομαστούν σε «μετριοπαθείς» όπως οι δολοφόνοι του FSA στην Συρία.