Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019

Λευκή απεργία στον ΣΥΡΙΖΑ – Η γκάφα στη Βουλή έφερε νέες γκρίνιες

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ
Τα «βέλη» των στελεχών του κόμματος για την γκάφα στη Βουλή κατευθύνονται προς τη νέα γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Ολγα Γεροβασίλη.

Βαρύ κλίμα επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ για το φιάσκο της περασμένης εβδομάδας, με τον Αλέξη Τσίπρα να ζητά ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή, αλλά να
διαπιστώνει ότι δεν έχει το 1/3 των βουλευτών για να τη στηρίξει, αφού 25 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απουσίαζαν από τη Βουλή, παρά το ότι γνώριζαν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση και προσωπικά ο πρώην πρωθυπουργός βάζουν ψηλά στην ατζέντα το ζήτημα της ΕΥΠ.


Για να σωθούν τα προσχήματα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει και σήμερα το αίτημα και η ονομαστική ψηφοφορία θα διεξαχθεί, το γεγονός όμως προκάλεσε και τα ειρωνικά σχόλια από την πλευρά της κυβέρνησης που έφεραν σε δύσκολη θέση τον πρώην πρωθυπουργό.

Τα… βέλη των στελεχών του κόμματος κατευθύνονται προς τη νέα γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Ολγα Γεροβασίλη και το νέο διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Θεοχαρόπουλο και συνοδεύονται με σχόλια όπως ότι στο παρελθόν, παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν χωρισμένος σε κυβέρνηση, κόμμα και Βουλή και οι βουλευτές ήταν πολύ περισσότεροι, δεν υπήρχαν τέτοια κρούσματα έλλειψης συντονισμού που στοιχίζουν στην εικόνα του κόμματος, αλλά και του ίδιου του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Στελέχη της Κουμουνδούρου πάντως κάνουν λόγο για έλλειψη συντονισμού διαψεύδοντας κατηγορηματικά φήμες ότι οι βουλευτές που απουσίαζαν ήθελαν να στείλουν μηνύματα στην ηγεσία του κόμματος.

Σε αυτό το κλίμα και με το μείζον ζήτημα της εκλογής αρχηγού από τη βάση να παραπέμπεται στο συνέδριο, αλλά να μην εγκαταλείπεται από τον κ. Τσίπρα, οι τάσεις μέσα στο κόμμα φαίνεται ότι κηρύττουν ανακωχή μέχρι νεωτέρας.
Στελέχη που μιλούν με τον κ. Τσίπρα σημειώνουν ότι είναι αποφασισμένος να αλλάξει όσα έχει πει, αλλά δε θέλει συγκρούσεις και το σχέδιό του ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ο βασικός παίκτης του προοδευτικού χώρου και να αποκτήσει βάσεις στην κοινωνία, στην Αυτοδιοίκηση, στη νεολαία και στους χώρους εργασίας, θα υλοποιηθεί.

Από το επιτελείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ πάντως σχολίαζαν θετικά τη συνέντευξη του γραμματέα του κόμματος Πάνου Σκουρλέτη στην εφημερίδα τα «Τα Νέα», με την οποία έλεγε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει τη λαϊκότητα, αλλά όχι το λαϊκισμό του ΠΑΣΟΚ». «Είναι ένα βήμα προς το ρεαλισμό», έλεγαν χαρακτηριστικά για τον κ. Σκουρλέτη.

Μετά τη διπλή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, έχει μπει μπροστά το σχέδιο των επόμενων ημερών:
Μέσα στον Σεπτέμβριο θα συγκροτηθεί ένα ενιαίο κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ με την Προοδευτική Συμμαχία, δημιουργώντας μια κοινή Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Ανασυγκρότησης, όπως ονομάζεται. Παράλληλα θα λειτουργήσουν τρεις υποεπιτροπές που θα στελεχωθούν τις επόμενες ημέρες:

– Επιτροπή Προγράμματος
– Επιτροπή Διακήρυξης
– Επιτροπή Οργανωτικής Ανασυγκρότησης.

Η Προοδευτική Συμμαχία θα πραγματοποιήσει σύσκεψη στελεχών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, στο εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα, καθώς και στη νεολαία.

Θα προωθηθεί η δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της οργανωτικής λειτουργίας του κόμματος (eSYRIZA).

Μέσα στον Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμη η πολιτική διακήρυξη που θα σηματοδοτεί τις αλλαγές στο κόμμα.
Κομβική θα είναι η έναρξη καμπάνιας εγγραφών με τη δημιουργία και της ψηφιακής πλατφόρμας από την 1η Οκτωβρίου. Οι εγγραφές θα γίνονται σε κεντρικά σημεία και περίπτερα του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο Διαδίκτυο.

Θα γίνουν ανοιχτές συνελεύσεις για την εγγραφή νέων μελών και για την εκλογή νέων Συντονιστικών Νομαρχιακών Επιτροπών σε όλες τις μεγάλες πόλεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να περιοδεύσει στην περιφέρεια προκειμένου να δώσει ώθηση στο εγχείρημα της αύξησης των εγγραφών και να επιτευχθεί ο τελικός στόχος των 200.000 – 250.000 μελών, αν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να μπορέσει να συγκριθεί με Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ και να εδραιώσει τη θέση του στο πολιτικό σκηνικό ως κόμμα εξουσίας.

Αντιστοίχως, στην Πάτρα θα βρεθεί αύριο Τρίτη ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, Πάνος Σκουρλέτης, θα υπάρξουν και άλλες συγκεντρώσεις με ομιλίες κορυφαίων στελεχών, ενώ μετά την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, στις 14-15 Σεπτεμβρίου, θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις