Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019

Μύδια αχνιστά με κάρυ

Υλικά
Μύδια με μισό κέλυφος 500 γρ
Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ πολτοποιημένο

Σκόρδο 2 σκελίδες πολτοποιημένες
Λευκό κρασί 1 φλιτζάνι τσαγιού
Λεμόνι 1 1/2 τον χυμό του
Βούτυρο 1 κουταλιά σούπας
Ελαιόλαδο 4 κουταλιές σούπας
Κάρυ 1 κουταλάκι γλυκού
Μαϊντανός 3 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος
Αλάτι - πιπέρι
Οδηγίες
Πλένουμε καλά τα μύδια και τα καθαρίζουμε τραβώντας από μέσα τους το γενάκι που έχουν. Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο και μόλις ζεσταθούν σοτάρουμε ελαφρώς το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τα μύδια , αλάτι , πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά ώστε να μην διαλυθούν τα μύδια. Ανακατεύουμε τον χυμό λεμονιού με το κάρυ σε ένα ποτηράκι. Σβήνουμε με το λευκό κρασί κι όταν εξατμιστούν περίπου τα 2/3 του, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού με το κάρυ. Αφήνουμε για άλλα 4-5 λεπτά, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αποσύρουμε από την φωτιά κι είναι έτοιμο για σερβίρισμα.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις