Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019

Ποιος είναι αυτός ο “πρόσφυγας” που ο Γιάνναρος αποκάλεσε “πίθηκο”;

Μετά από μια εντελώς επεισοδιακή μέρα, διεγράφη από τη Νέα Δημοκρατία το μέλος του τομέα υγείας και πρώην προέδρου του Νοσοκομείου «Ελπίς», Θεόδωρος Γιάνναρος, επειδή αποκάλεσε “πίθηκο” έναν “πρόσφυγα” από το Ιράν μέσω Twitter

Η ανακοίνωση της ΝΔ: «Με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργου Στεργίου διαγράφεται ο κ. Γιάνναρος Θεόδωρος του Δημητρίου από μέλος του κόμματος και χάνει όλα τα δικαιώματα και τα αξιώματα που απορρέουν από την ιδιότητα αυτή».

Όλα ξεκίνησαν όταν σε ανάρτησή του, ο Arash Hampay έγραψε στα Αγγλικά: «Φασίστες, είμαι εντάξει στη νέα μου πατρίδα, θα συνεχίζω τις δράσεις μου για να αλλάξω το πρόσωπο και την ατμόσφαιρα στην πόλη μου. Η πόλη μας πρέπει να καθαρίσει από τον φασισμό».
Hey fascists
I’m ok in my new country,
you can’t choose my movement, I will continue to change my new city face and atmosphere, our city has to be clean of fascism.
Προβολή εικόνας στο Twitter
487 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
Και ο Θεόδωρος Γιάνναρος τοποθετήθηκε στο συγκεκριμένο ποστ, γράφοντας αρχικά «Θα πας εκεί από όπου ήρθες, πίθηκε» και επανήλθε, αναφέροντας: «Δεν θα έπρεπε το ζώο αυτό που έρχεται ως συριζοκαλεσμένος, μόλις φθάνει βγάζει σέλφι με το iPhone του, μας βρίζει χυδαία & ονομάζει την Ελλάδα… νέα πατρίδα του; Εγώ την πατρίδα μου δεν τη χαραμίζω για αποβράσματα! Κυκλοφορήσετε τη φώτο, να βρεθεί & να τα πει αυτά στην αστυνομία!».
Δεν θα σχολιάσω το χυδαίο ύφος και το ήθος του Νεοδημοκράτη πολιτικού, και δεν θα πέσω καν στην παγίδα της πολιτικής αντιπαράθεσης ναι ή όχι στους μετανάστες, γιατί για μένα είναι άκυρες και οι δυο θέσεις. ΟΧΙ στους λόγους που κάνουν όλους αυτούς τους ανθρώπους να ξεσπιτώνονται και ΟΧΙ στην υποκρισία τους θέλουμε ή δεν τους θέλουμε, μια διαμάχη που έχει ως σκοπό μόνο να διχάζει τις κοινωνίες και όχι να εστιάζει στο πρόβλημα: τα γκλομπαλιστικά κέντρα αφενός δημιουργούν συνθήκες για μετανάστευση, αφετέρου ανάμεσα στους πραγματικά απελπισμένους, στέλνουν και σε διάφορες χώρες τα πρακτόρια τους. Άλλος δουλεύει για τον Σόρος, κι άλλοι δουλεύουν για τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Δεν είναι “πίθηκος” αλλά μήπως είναι κάτι άλλο;

Ο Arash Hampay παρουσιάζεται ως “πρόσφυγας” από το Ιράν που θα ήθελε να επιστρέψει, όπως λέει, αλλά δεν μπορεί; Που σημαίνει ότι θεωρεί “φασίστες” και το καθεστώς του Ιράν, με το οποίο ή απλά δεν συμφωνεί κι έφυγε, ή ακόμα λόγω δράσης του εκεί;
Μήπως θεωρεί “φασίστες” και ολόκληρη την Ευρώπη γιατί δεν δέχονται όλους τους μετανάστες; Μήπως θεωρεί και φασίστες όλους όσους δεν αποδέχονται πως, αφού δεν έχει που αλλού να πάει από την Αθήνα, τότε η Αθήνα είναι “δική του” και θα την αλλάξει όπως θέλει αυτός.
3/5
I would be happy to meet him and show him that we are not monkeys, animals or ‘scoundrels’ or any of the other vile names he calls people trying to make a life here because we are escaping war and persecution.I would be happy to meet anyone to show them we are peaceful people
Προβολή εικόνας στο Twitter
4/5
As for his comment that we should go back to our own country? We would all love to do that, but we can’t. We also can’t go anywhere else to make our lives because the rest of Europe has shut us out.
No human should have to suffer race hate like this.
Προβολή εικόνας στο Twitter
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη arash hampay آرش‌همپای
Μισό λεπτό εδώ, αλλά όποιος δεν συμφωνεί με μένα είναι φασίστας – αυτό κατανοώ από τα αγγλικά του τουίτς – τα άλλα είναι στα αραβικά ή πέρσικα, δεν έχει κάνει καν τον κόπο να μάθει ελληνικά. Αλλά γιατί να το κάνει άλλωστε αφού θα αλλάξει ολόκληρη την Αθήνα “ΤΟΥ”;
Ωστόσο αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ένα δημοσίευμα στο άκρως αναρχικό και “αλληλέγγυο” ιστολόγιο indymedia.org, το οποίο μπορείς να του προσάψεις οτιδήποτε άλλο, εκτός του ότι είναι ρατσιστικό και κατά των μεταναστών.
Αναφερόμενο σε ένα επεισόδιο γράφει συγκεκριμένα:
  • Έχουν περάσει παραπάνω από τρεις μήνες από την ανακατάληψη της Μπουμπουλίνας 42. Είχαμε εξαρχής εκφράσει τη συλλογική μας επιθυμία «να δημιουργήσουμε ένα χώρο για το μοίρασμα και ανταλλαγή μέσα από τους διαφορετικούς πολιτισμούς και τις διαφορετικές γλώσσες. Ένα χώρο για την άμυνα και την υπεράσπιση των καταπιεσμένων: μεταναστών, προλετάριων, γυναικών, και για την ελευθερία από την σεξουαλική και φυλετική καταπίεση. Αγωνιζόμαστε ενάντια στο ρατσισμό, το σεξισμό, την πατριαρχία, την κουλτούρα βιασμού, και τις μπίζνες των μαφιών και των ΜΚΟ που κερδοσκοπούν από τη συνθήκη αδυναμίας των μεταναστών.» […]
  • Τελικά η αποχώρηση του ζευγαριού συνοδεύτηκε από την άμεση εφαρμογή της απειλής τους να συκοφαντήσουν και να στοχοποιήσουν με κάθε τρόπο την κοινότητα. Διαδίδοντας μεταξύ άλλων ότι ο ξυλοδαρμός της γυναίκας έγινε από κάποια μέλη της κοινότητας και όχι από τον άνδρα-αφέντη, όπως επίσης ότι η κοινότητα προσπαθούσε να την πείσει να εκδίδεται. Και είναι αλήθεια ότι για την συγκεκριμένη συκοφαντική δουλειά, (τους) πήγανε στο κατάλληλο άτομο: τον εθνικιστή καιροσκόπο Arash Hampay  (https://twitter.com/Ahampay). Έναν επιχειρηματία του ανθρώπινου πόνου που προσπαθεί να χτίσει πολιτική καριέρα και να εξυπηρετήσει τα προσωπικά του συμφέροντα εκμεταλλευόμενος τους πρόσφυγες. Ακολουθώντας τη φιλανθρωπική οδό, δηλαδή το ευαίσθητο χρήμα, επιθυμεί και παρουσιάζει τους μετανάστες ως παθητικά υποκείμενα που το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να αναμένουν σε μια ουρά για ένα πιάτο φαΐ από το σωτήρα τους και σε καμία περίπτωση ότι μπορούν να πάρουν τη ζωή και την τύχη στα χέρια τους μέσα από τον αγώνα. Ήταν βέβαιο επίσης ότι ο Arash Hampay μπορεί να αγκαλιάσει κάθε άνδρα-αφέντη που δέρνει τη γυναίκα του, αφού δεν έχει κανένα πρόβλημα να υπερασπίζεται μέχρι και σήμερα ανοιχτά βιαστές και να συκοφαντεί αυτοοργανωμένες καταλήψεις και αγωνιζόμενους ανθρώπους. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που το κάνει το κράτος και η αστυνομία. Χρησιμοποιώντας ρουφιάνους και ψέματα που υποτιμούν την νοημοσύνη ακόμα και των πιο αφελών ανθρώπων.
Κάτι δεν πάει καθόλου μα καθόλου καλά εδώ. Και δεν πάει ούτε στο πρόσωπο του υποτιθέμενου κατατρεγμένου από το Ιράν, αλλά και ούτε μεταξύ όλων αυτών που σκίζονται τάχα για τους μετανάστες. Πόσο μάλλον κάτι δεν πάει καλά να μιλάει ένας φιλοξενούμενος σε μια χώρα λες και είναι κτήμα του, χωρίς απολύτως καμιά συνέπεια.
Η Ελλάδα χάνει τη μπάλα και οι Έλληνες τα αβγά και τα πασχάλια, μας βάζουν και τρωγόμαστε αναμεταξύ μας, παίζουν πόλεμο με ανθρώπους αντί για πυρομαχικά, και το χειρότερο, το κάθε πρακτοράκι έχει φωνή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τι στιγμή που λογοκρίνονται όσες “δεν είναι στο κόλπο” μετά μανίας.

Όχι, κε Hampay, πίθηκος δεν είσαι και μάλιστα προέρχεσαι από έναν λαό με μεγάλη κουλτούρα και άξιο σεβασμού. Πράκτορας όμως, μάλλον είσαι, και καλό είναι να πας πίσω στη χώρα σου. Στη χώρα που μάλλον είναι η μόνη που δεν χαρίζει κάστανα στης Σιών τα παιδιά. Τα “παιδιά” που έχουν αποφασίσει να κάνουν μπάχαλο όλον τον πλανήτη, σε όλα τα επίπεδα!


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις