Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

Βενιζέλος: Υπάρχουν ποινικές και πολιτικές ευθύνες προσώπων για τη σκευωρία της Novartis - BINTEO

Δηλώσεις για την υπόθεση της Novartis, σχετικά με την οποία κατέθετε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου σήμερα, έκανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.


"Είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα που πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος και δικαστικά και κοινοβουλευτικά. Το ζήτημα δεν με αφορά προσωπικά, ούτε είμαι από αυτούς που ζητούν ρεβάνς ή εκδίκηση. Υπάρχει όμως το δημοκρατικό καθήκον που μας επιβάλλει να προστατεύσουμε το κράτος Δικαίου και να διερευνήσουμε την αλήθεια" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε:

"Ευθύνες πολιτικών προσώπων με την έννοια των μελών της προηγούμενης κυβέρνησης προφανώς και υπάρχουν και αυτό το ζήτημα έχει τεθεί ήδη από την άνοιξη του 2018 με τις μηνύσεις μας. Τώρα αναφέρθηκα και σε συμπληρωματικά στοιχεία γιατί υπάρχει αυτό που λέμε επίταση του δόλου. Είναι γνωστό - γιατί έχει διαβιβαστεί η δικογραφία στη Βουλή - ότι υπάρχει ζήτημα ποινικών ευθυνών και όχι μόνο πολιτικών, πολιτικών προσώπων για τη σκευωρία. Από εκεί και πέρα υπάρχει το ζήτημα των λεγόμενων μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος που ξέρετε ποια είναι η κατάσταση και το ζήτημα των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών που διερευνάται.

Σε ερώτηση για το εάν κατονόμασε πρόσωπα στην κατάθεσή του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε ότι "δεν θέλει να προσθέσει κάτι άλλο", αποφεύγοντας να απαντήσει.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις