Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

ΕΚΤΑΚΤΟ: Μαζική μετακίνηση δυνάμεων του Άσαντ στην Β.Συρία – Προς το Ιρακινό Κουρδιστάν κατευθύνονται οι ΕΔ των ΗΠΑ!

«Βόμβα» έριξε πριν λίγο ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Πεσκόφ δηλώνοντας ότι: «Μόνο η νόμιμη κυβέρνηση της Συρίας μπορεί να επιτρέψει στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις να παραμείνουν στο έδαφος της Συρίας».


Για τον λόγο αυτόν, χιλιάδες Σύροι στρατιώτες με άρματα και ΤΟΜΑ, συνεχίζουν να μετακινούνται  στα ανατολικά  του Ευφράτη και αναπτύσσονται στις εθνικές οδούς του άξονα Ayn Issa-al-Hasakah, ενώ οι Αμερικανοί που αποσύρθηκαν από την Συρία μετακινήθηκαν στο ιρακινό Κουρδιστάν, εγκλωβίζοντας τους Τούρκους ουσιαστικά από δύο πλευρές, ενώ και οι Ιρανοί έχουν αποστείλει στρατό στα σύνορα με την Τουρκία εδώ και πολλές ημέρες.

Οι βίαιες συγκρούσεις στην ύπαιθρο του Ein Issa και στο Darbasiyah φέρουν την απόσυρση των κατοίκων στην πόλη Αλ Χασάκα, ενώ παντού «βρωμάει μπαρούτι» για επικείμενη  πολεμική σύγκρουση Σύρων και Τούρκων.


Ορισμένες πηγές ανέφεραν την πτήση και ρωσικών στρατηγικών βομβαρδιστών Tu-160 στην συριακή επικράτεια, οι οποίες έχουν στόχο τους τρομοκράτες που εγκαταστάθηκαν στο Idlib. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ρωσικά βομβαρδιστικά  στρατηγικών πυραύλων θα προκαλέσουν ισχυρές επιθέσεις στις θέσεις των μαχητών, μετά από τις οποίες θα μπορούσε να ξεκινήσει μια μαζική επίθεση προς αυτή την κατεύθυνση..

Η συριακή πολεμική αεροπορία ξεκίνησε και αυτή  μαζικές εξόδους αεροσκαφών της πάνω από την επαρχία αλλά και την ομώνυμη  πόλη του Ιντλίμπ κτυπώντας αλύπητα στο έδαφος. Η SyAAF στοχεύει σε χωριά και  πόλεις όπως : Maraat al-sin, Hizareen, Maarzita, Hesh, Umm Jalal, Tahtaya, Babuline, Alteh και με βαρύ πυροβολικό και ρουκέτες.

Την ίδια χρονική περίοδο, αναφέρθηκε από τοπικά ΜΜΕ, ότι όλες οι δυνάμεις των ΗΠΑ που αποσύρθηκαν από τη Συρία έλαβαν την έγκριση να εισέλθουν στην περιοχή του ιρακινού Κουρδιστάν.

Ενώ η Συρία «παίρνει φωτιά», ο Ερντογάν χαιρετά μικρά παιδάκια στρατιωτικά, αντιγράφοντας έναν άλλο μακρινό ομοϊδεάτη του τον Μπενίτο Μουσολίνι, σε μια παράσταση στον τουρκικό λαό για ένα ρόλο.

Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανέφερε ότι οι δυνάμεις του Άσαντ, εξακολουθούν να αναπτύσσονται σε αρκετές τοποθεσίες ανατολικά του Ευφράτη, όπως στην περιοχή Jellabiya και Tal Tamer, αλλά και στον οδικό άξονα Ayn Issa – Hasakah συμπεριλαμβανομένου του δρόμου που συνδέει την Ayn Issa με την πόλη Tal Tamr κοντά στην Jellabiya.

Επίσης οι δυνάμεις του Σύρου προέδρου μετακίνησαν στρατιωτικές ενισχύσεις στην περιοχή Tal Tamr και κατευθύνθηκαν προς την περιοχή al-Manajir, ενώ φάλαγγες του συριακού στρατού μετακινήθηκαν στην περιοχή Darbasiyah .

Υπάρχουν μαρτυρίες για μεγάλες συγκρούσεις μεταξύ των αποκαλούμενων Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας SDF ενάντια στις πιστές φατρίες της Άγκυρας, στις περιοχές του Kafifeh Silos Himar , και στην επαρχία  Wbideh.

Οι κουρδικές δυνάμεις κατάφεραν να καταλάβουν 2 χωριά που ελέγχονταν από τους τζιχαντιστές για αρκετές ώρες, εν μέσω πληροφοριών σχετικά με τις απώλειες στις τάξεις και των δύο πλευρών.

Στο ίδιο πλαίσιο, στην πόλη Darbasiyah στην επαρχία al-Hasakah, εκατοντάδες άνθρωποι εκτοπίζονται τις τελευταίες ώρες, οι πιο πολλοί είναι  ηλικιωμένοι,  παιδιά και γυναίκες.

Σύμφωνα με όσα είπαν  πηγές, οι πολίτες διαμένουν σε δρόμους και πάρκα της πόλης Αλ-Χασάκα.

Λόγω του μεγάλου αριθμού ανθρώπων που εκτοπίστηκαν στην πόλη αυτή  από διαφορετικές περιοχές στο πλαίσιο των τουρκικών στρατιωτικών επιχειρήσεων,  ελήφθησαν μέτρα για την πρόβλεψη οποιασδήποτε έκτακτης ανάγκης που μπορεί να συμβεί , διότι κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί τις επόμενες ώρες..
Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις