Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

«Πυρ και μανία» οι Σύριοι με τους Ρώσους -«Προδοσία η συμφωνία με την Τουρκία» – Ζητούν το κλείσιμο της βάσης Khmeimim

Χιλιάδες Σύριοι πολίτες είναι όχι απλά εξοργισμένοι αλλά αποφασισμένοι για όλα, δηλώνοντας την σοβαρή πλέον δυσαρέσκειά τους για τη
συμπεριφορά της Ρωσίας στο έδαφος της χώρας τους, μετά την επαίσχυντη για τους ίδιους, συμφωνίας-παρωδία μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας στη Βόρεια Συρία.

Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι η Ρωσία συμπεριφέρεται, ευρισκόμενη στο έδαφος μιας ξένης χώρας, εντελώς απαράδεκτα αναφέρει ρωσικό ΜΜΕ, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε «λουκέτο» στην αεροπορική βάση Khmeimim που εκμισθώνεται από τη Ρωσία και τη βάση ανεφοδιασμού στο Λιμάνι της Ταρτούς.
«Η Συρία δεν είναι καλός σύμμαχος της Ρωσίας; Δώσαμε τα πάντα, ό,τι ζήτησαν. Τα λιμάνια μας, τις μεταφορές, τις στρατιωτικές βάσεις, το ναυτικό μας και τώρα, μας έδωσαν αυτές τις ηλίθιες συμφωνίες που σκοτώνουν τους ανθρώπους μας! Είμαστε ευγνώμονες προς την Ρωσία, αλλά αυτό είναι άλλο πράγμα. Η Τουρκία βομβάρδισε τα στρατεύματά μας και η Ρωσία δεν έκανε τίποτα.
Πληρώσαμε 400 εκατομμύρια ευρώ για τους πυραύλους S-300 και η Ρωσία δεν μας δίνει πλήρη πρόσβαση. Ο συριακός στρατός πολεμά χωρίς ουσιαστική αεροπορική υποστήριξη. Η [Ρωσία] επιτρέπει στο Ισραήλ να μας βομβαρδίζει και να σκοτώνει τον λαό μας. Δεν μας επιτρέπεται να κάνουμε αντίμετρα εναντίον των επιτιθέμενων», ανέφερε Σύριος συγγραφέας εκφράζοντας σαφώς την γνώμη χιλιάδων συμπατριωτών του.
«Πρέπει να διευκρινιστεί ότι τέτοιες σκληρές δηλώσεις οδηγούν σε γενική οργή κατά της Ρωσίας, κατηγορώντας την για μη-συμμαχικές σχέσεις με τη Συρία και για την επιδίωξη των δικών της συμφερόντων, υποδεικνύοντας, μεταξύ άλλων, να περιοριστεί η παρουσία του ρωσικού στρατού στο έδαφος της Συρίας», αναφέρει ο Ρώσος δημοσιογράφος.
Καλό είναι να θυμούνται οι Ρώσοι ότι στο παιχνίδι στη Συρία έχει εισέλθει δυναμικά το Ιράν, το οποίο ζήτησε την αποχώρηση όλων των δυνάμεων κατοχής ανεξαιρέτως.
Την ίδια περίοδο, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συμμαχίας των Σύριων, Αλ-Άσαντ δήλωσε ότι «δεν θα επιτρέψουμε στους Τούρκους να προχωρήσουν μια σπιθαμή για να αλλάξουν δημογραφικά την περιοχή. Δεν είμαστε επιτιθέμενοι».
Ο Ασάντ δήλωσε σε τηλεφωνική συνέντευξη στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik στην αραβική γλώσσα ότι, «είναι καθήκον του συριακού στρατού να καταπολεμήσει κάθε επίθεση εναντίον του, με όλα τα διαθέσιμα μέσα και ο στρατός σήμερα αναπτύσσεται στο έδαφος της Συρίας σύμφωνα με το εθνικό σύνταγμα, ενώ ο τουρκικός στρατός βρίσκεται στο έδαφος και σκοτώνει, εκτοπίζει και κλέβει από το συριακό λαό”.
«Η Τουρκία δεν θέλει να σταματήσει την κρίση στη Συρία και σήμερα δεν έχει δικαιολογίες για να είναι παρούσα στη συριακή επικράτεια μετά την απόσυρση των ΗΠΑ από όλα τα συνοριακά σημεία», δήλωσε ο Σύριος πρόεδρος.
Ο Ασαντ δήλωσε ότι «οι Τούρκοι δεν τηρούν υποσχέσεις και όλα τα αποδεικτικά στοιχεία επιβεβαιώνουν αυτό που λέμε, με την συμφωνία για τη μείωση της κλιμάκωσης της έντασης στο Idlib να είναι ο καλύτερος μάρτυρας. Δεν υπάρχει μετριοπαθής τρομοκράτης, μόνο τρομοκράτης ”.
Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι, «η παρουσία του συριακού στρατού στο Ras al-Ayn δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των Τούρκων και επομένως θα τους διώξει πίσω από όπου ήρθαν, ο τουρκικός στρατός δεν θα παραμείνει στο συριακό έδαφος, είτε με συμφωνία είτε με άλλα νόμιμα μέσα».
Πρόκειται για τον νυν υπέρ πάντων αγώνα της Συρίας για την επιβίωση του συριακού κράτους κατά των Τούρκων που μέχρι τώρα “ξεγλιστρούν” μέσα από συμφωνίες και την ανοχή Ρώσων και Αμερικανών.
Επίσης, στο συριακό στρατό που τους επιτίθεται, θα πρέπει πιθανόν πολύ σύντομα να προσθέσουμε και το Ιράν, το οποίο έχει πολύ γερή συμμαχία με τις δυνάμεις του Άσαντ, για τον απλό λόγο ότι μόνο το συριακό έδαφος και ο Λίβανος δίνουν στην Τεχεράνη πρόσβαση στην Μεσόγειο.
Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα μετά την συμφωνία έκτρωμα μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας, η οποία επιτρέπει στους Τούρκους να προσαρτήσουν μελλοντικά συριακό έδαφος.
Όλοι οι συμμετέχοντες στο συριακό πόλεμο αντιμετωπίζονταν μέχρι τώρα ως “ προσωρινοί”, ακόμα και οι Ρώσοι, οι Τούρκοι όμως είναι άλλο “πράγμα”, για αυτό και η μετωπική σύγκρουση των δυνάμεων του Άσαντ και των συμμάχων του με αυτών του Ερντογάν, είναι αναπόφευκτη. Αυτό ας το καταλάβουν καλά οι υπερδυνάμεις Ρωσία και ΗΠΑ.
Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις