Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

Τσίπρας: Τσικουδιά, λουλούδια και selfies και η αποθέωση από τον παπά – Γιάννη Βάθη

Την αποθέωση που γνώρισε ο Αλέξης Τσίπρας από τον παπά – Γιάννη Βάθη στο χωριό Σελλιά του Ρεθύμνου, μάλλον δεν την περίμενε ούτε στα… όνειρά του.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στα Σελλιά του δήμου Φοίνικα στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρας της περιοδείας του στους δυτικούς νομούς της Κρήτης. Πριν φτάσει εκεί, όμως, ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε εκτός… προγράμματος να σταματήσει στο Ροδάκινο για λίγο, όπου είχε περάσει το περασμένο Πάσχα.click4more Χανιά: Ο Τσίπρας, το μαραφέτι του Πολάκη και ο… Άη ΣΥΡΙΖΑ –…
Τα όσα έγιναν και στα Σελλιά δεν διαφέρουν πολύ από τις προεκλογικές επισκέψεις του Αλέξη Τσίπρα σε περιοχές της Ελλάδας. Τώρα βέβαια η περιοδεία δεν είναι προεκλογική αλλά στοχεύει στη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως και να ‘χει, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τις ρακές του ήπιε και τα λουλούδια του πήρε και τις selfies του έβγαλε.
Και γνώρισε κι έναν από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ, τον παπά Γιάννη Βάθη. Αφού περπάτησε στα στενά του χωριού, ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε στην πλατεία όπου τον περίμενε κόσμος.
Ο πρώτος που πήρε το λόγο κατά την υποδοχή ήταν ο παπάς του χωριού. Ο παπά – Γιάννης Βάθης απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα εξέφρασε την «μεγάλη τιμή», όπως είπε, που βρίσκεται κοντά τους. Και αποθέωσε τον πρώην πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. «Παραλάβατε μια χώρα που ήταν κλινικά νεκρή και φεύγοντας αφήσατε 37 δισ. στα ταμεία του κράτους, αυτό μόνο δείχνει την εντιμότητά σας και τη φιλοπατρία σας».
Και η αποθέωση συνεχίστηκε, με τον παπά να λέει πως για πρώτη φορά επί ΣΥΡΙΖΑ τα σχολικά βιβλία αποστέλλονται στην ώρα τους. Από τα θερμά του λόγια δεν έλειψε και η Συμφωνία των Πρεσπών. Ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο ιερέας, «πήρε γενναίες αποφάσεις όπως το Μακεδονικό, καθώς η ελληνική πολεμική αεροπορία ελέγχει τον εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας και όχι τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη». Και σαν… κερασάκι, επέλεξε μια φράση που συχνά χρησιμοποιεί και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας: «οι κάτοικοι αυτού του τόπου είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας».
Click4more: “Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί”! “Κόντρα” Τσίπρα – Ντόρας για τον ΒΟΑΚ
Παίρνοντας τον λόγο ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως «είναι σημαντικό να βρίσκομαι απέναντι σε πρόσωπα καθαρά, σε πρόσωπα του μόχθου και της δημιουργίας».
«Στην πατρίδα μας υπάρχουν δύο διαφορετικές Ελλάδες, η Ελλάδα της δημιουργίας που δεν σου ζητάνε χάρες και ρουσφέτια, αλλά σου εκφράζουν την αγωνία να προκόψει ο τόπος τους και από την άλλη η παρασιτική Ελλάδα, με χάρες και ρουσφέτια, αυτή η Ελλάδα που μας οδήγησε στην κρίση και στη χρεοκοπία».
Ο Αλέξης Τσίπρας, συνέχισε, λέγοντας πως αποδείχθηκε ότι δεν ισχύει αυτό που προπαγάνδιζε η Νέα Δημοκρατία ότι ήρθε το μνημόνιο, αλλά αντίθετα ισχύει ότι η οικονομία έχει μπει σε μια θετική τροχιά.
«Για μένα, το πιο σημαντικό της δικής μας διακυβέρνησης ήταν ότι μέσα σε δύσκολες συνθήκες να προστατεύσουμε τους πιο αδύναμους και να κάνουμε κάποια έργα», είπε χαρακτηριστικά.
Κάνοντας μια σύντομη αποτίμηση της κυβερνητικής περιόδου του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι έκλεισε ένας κύκλος «με το κεφάλι ψηλά» και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε τη χώρα από την οικονομική κρίση, καθώς και ότι «δεν δειλιάσαμε απέναντι στα μεγάλα συμφέροντα».
Αναφερόμενος στα εθνικά θέματα τόνισε ότι και εκεί ελήφθησαν σημαντικές αποφάσεις, προσθέτοντας ότι τα εθνικά συμφέροντα δεν διακυβεύονται στον βορρά, αλλά στον εξ ανατολών κίνδυνο που παραβιάζει σήμερα το διεθνές δίκαιο.
Έτσι, κατέληξε, «με εντιμότητα και αξιοπρέπεια κλείσαμε έναν κύκλο, είχαμε παραλείψεις, δεν είχαμε εμπειρία. Οι άλλοι είχαν εμπειρία να παίρνουν το δημόσιο χρήμα και να το διανέμουν στους ημέτερους».
Κάνοντας λόγο για τη  διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ και την εγγραφή νέων μελών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα isyriza.gr είπε: «Θέλουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μια σχέση του πολίτη με την πολιτική, να αξιοποιήσουμε τις νέες τεχνολογίες», υπογραμμίζοντας την ανάγκη συμμετοχής των πολιτών για τη συνδιαμόρφωση των  θέσεων του κόμματος.
Στο τέλος της ανοιχτής εκδήλωσης ο δήμαρχοςΓιάννης Ταταράκης, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να ανακηρύξει τον Αλέξη Τσίπρα επίτιμο δημότη.
Φωτογραφίες: Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ / Andrea Bonetti
Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ)

Πηγή: www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις