Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019

ΕΚΤΑΚΤΟ: Σφοδρός βομβαρδισμός θέσεων του συριακού Στρατού από το τουρκικό πυροβολικό βόρεια της Ράκα

ΕΚΤΑΚΤΟ: Σφοδρός βομβαρδισμός θέσεων του συριακού Στρατού από το τουρκικό πυροβολικό βόρεια της Ράκα
Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος
Τρίτο μέτωπο, μετά τις επιχειρήσεις σε Λιβύη και Ιράκ άνοιξε ο τουρκικός Στρατός βομβαρδίζοντας πριν λίγο  την με πυρά πυροβολικού θέσεις του συριακού Στρατού στα βόρεια της επαρχίας Ράκα στη Συρία.

O βομβαρδισμός στις θέσεις του συριακού Στρατού κοντά στην κωμόπολη Αλ Φατσέχ που βρίσκεται στην ύπαιθρο της Αΐν Ίσα, ήταν σφοδρός.

Υπάρχουν αρκετές απώλειες μεταξύ των Σύρων στρατιωτών, νεκροί και τραυματίες και δύο στρατιωτικά οχήματα καταστράφηκαν.



Το Al Masdar News αναφέρει ότι ο λόγος της τουρκικής επίθεσης είναι άγνωστος προς το παρόν. Μετά τον βομβαρδισμό των συριακών θέσεων ακολούθησε και μάχη μεταξύ του στρατού της Συρίας και των μισθοφόρων Τουρκμένων τζιχαντιστών της Τουρκίας που βρίσκονται στην περιοχή.

Η Άγκυρα προχώρησε στην σημερινή επίθεση για να μην επιτρέψει στα συριακά κυβερνητικά στρατεύματα να προωθηθούν βόρεια σε περιοχές που ελέγχουν οι φιλότουρκοι ισλαμιστές.

H αλήθεια είναι πως ο αδύναμος και αποδεκατισμένος συριακός Στρατός δεν μπορεί να αντιτάξει σοβαρή αντίσταση κατά των τουρκικών δυνάμεων που είναι πολύ καλύτερα εξοπλισμένες.

Αυτή την στιγμή ο τουρκικός Στρατός προωθείται στην περιοχή που κτυπήθηκαν οι Σύροι. Συνολικά στην Συρία έχουν εισβάλλει 16.000 προσωπικό του τουρκικού Στρατού και νέες μονάδες μπαίνουν καθημερινά από τα τουρκοσυριακά σύνορα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις