Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

EKTAKTO: Επίθεση Ερντογάν σε Πούτιν για την εταιρεία Wagner! – LNA: «Τούρκοι κομάντος αναπτύσσονται στην Τρίπολη»

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας

Και οι συγκρούσεις ανάμεσα σε Τούρκους στρατιώτες με μαχητές του LNA
ξεκίνησαν. Σοβαρές πηγές στην Τρίπολη, αποκάλυψαν ήδη την ενεργή παρουσία Τούρκων κομάντος οι οποίοι πολεμούν απέναντι από Ρώσους μισθοφόρους στην πόλη. 
Μάλιστα πριν λίγο ο Ερντογάν δήλωσε πως η Τουρκία δεν μπορεί να μείνει σιωπηλή απέναντι σε «μισθοφόρους» όπως η υποστηριζόμενη από τη Ρωσία εταιρία Wagner η οποία στηρίζει τις δυνάμεις του Χαλίφα Χάφταρ στη Λιβύη, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο επικαλείται το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.
Κάνε like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!
«Μέσω της επονομαζόμενης Wagner, εργάζονται πραγματικά ως μισθοφόροι του Χάφταρ στη Λιβύη», είπε ο Ερντογάν, σύμφωνα πάντα με το NTV.
ΤΙ ANAΦΕΡΟΥΝ ΞΕΝΑ ΜΜΕ

Τούρκοι σκοπευτές και ομάδες κομάντος πολεμούν στις τάξεις της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) της Λιβύης στην πρωτεύουσα Τρίπολη, σύμφωνα με μια στρατιωτική πηγή στον Εθνικό Στρατό της Λιβύης (LNA) και Ρώσους μισθοφόρους, αναφέρει το Sputnik.
«Είδαμε τους Τούρκους στρατιώτες να πολεμούν προς την κατεύθυνση του Khallet al-Furjan στην Τρίπολη, ανάμεσα στις ένοπλες πολιτοφυλακές του GNA. Είδαμε με τα μάτια μας … τους ελεύθερους σκοπευτές και τις τουρκικές ομάδες κρούσης», ανέφερε η πηγή.
Ξένοι αμυντικοί ανακλητές εκτιμούν ότι οι Τούρκοι έχουν αποστείλει πιθανόν, είτε μέλη της δύναμης Μπορντό Μπερελί, είτε επίλεκτους πεζοναύτες της Ταξιαρχίας πεζοναυτών στην Φώκαια, για να συνδράμουν τους τζιχαντιστές, ανοίγοντας ενδεχομένως τον δρόμο για μεγάλη τουρκική δύναμη πεζοναυτών αργότερα.
Σύμφωνα με τις πηγές όμως , οι μονάδες LNA προελαύνουν καθημερινά αναλαμβάνοντας τον έλεγχο και νέων θέσεων στην Τρίπολη.
«Η πρόοδος είναι αργή αλλά συνεχής», πρόσθεσε η πηγή.
Σήμερα ως επιβεβαίωση, αραβικά  ΜΜΕ ανέφεραν ότι η Τουρκία έστειλε ένοπλες δυνάμεις, στρατιωτικούς συμβούλους και βαρύ εξοπλισμό στην Τρίπολη για να υποστηρίξει τον GNA στο νυν υπέρ πάντων αγώνα στην Τρίπολη.
Το Αλ-Αραμπίγια επιβεβαίωσε ότι η Τουρκία έστειλε όπλα και στην πόλη Μισουράτα, προετοιμάζοντας τη μεταφορά τους στα τάγματα των τζιχαντιστών της πρωτεύουσας Τρίπολης. 
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στη Λιβύη μετέβησαν στην Τουρκία για να συναντηθούν με ηγέτες της Διεθνούς Αδελφότητας και Τούρκους αξιωματούχους.
Ο τουρκικής καταγωγής “πρωθυπουργός” της Τρίπολης αποδέχτηκε την προσφορά της Τουρκίας να στείλει στρατεύματα για την αναχαίτιση της επίθεσης του LNA.
Η κατάσταση στη Λιβύη κλιμακώθηκε τις τελευταίες εβδομάδες καθώς ο Χαφτάρ ανακοίνωσε γενική επίθεση για την κατάληψη της πρωτεύουσας της Λιβύης.
Την ίδια στιγμή πολλές  αραβικές χώρες αντιτίθενται στα σχέδια του Σαράτζ και μαζί με τις ευρωπαϊκές χώρες στέλνουν την συμφωνία Λιβύης -Τουρκίας για την ΑΟΖ,  στον ΟΗΕ .
Οι ΗΠΑ, όπως αναφέρουν τώρα δυτικά ΜΜΕ, αποφάσισαν να εμπλακούν και αυτές με την Λιβύη, ανεβάζοντας το θερμόμετρο της έντασης στο κατακόρυφο, μιας και στην λιβυκή ΑΟΖ υπάρχουν δύο από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα της Μεσογείου, που μπορούν να αποφέρουν εκατοντάδες δισ δολάρια, τα οποία βέβαια «γλυκοκοιτάζουν» και οι Ρώσοι.
Η Λιβύη έχει χωριστεί  μεταξύ δύο αντίπαλων κυβερνήσεων από το 2011, όταν  Μουαμάρ Καντάφι ανατράπηκε και εκτελέστηκε από το εξαγριωμένο πλήθος. Το ανατολικό τμήμα της χώρας διοικείται πλέον από το κοινοβούλιο και τον στρατηγό Χαφτάρ του  LNA, ενώ το αναγνωρισμένο από τον ΟΗΕ GNA ελέγχει μια μικρή πλέον λωρίδα γης στα δυτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις