Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ 2001!!!. Η ΜΑΥΡΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ!!!

Γράφει : Ο Αθανάσιος Τσόκας
Μαθηματικός-Ερευνητής
Φίλοι μου Αγαπημένοι!!!
Την Πρωτοχρονιά του 2001, η Ελλάδα με Πρωθυπουργό τον κ. Σημίτη, εντάχθηκε
στην Ευρωζώνη με τη χειρότερη και την πλέον καταστροφική ισοτιμία μεταξύ ευρώ και δραχμής, που ήταν : 1 ευρώ=340,75 δραχμές!!!
Πρέπει δε να λάβουμε υπόψη μας, ότι : Η ΔΡΑΧΜΗ ΜΑΣ, την 1-1-2001 ήταν ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΝΟΜΙΣΜΑ στα Βαλκάνια!!!. Αγοράζαμε αιγοπρόβατα προς σφαγήν από τους Αλβανούς και τους πληρώναμε σε δραχμές και οι Αλβανοί έτριβαν τα χέρια τους από χαρά, γιατί ΜΙΑ ΔΡΑΧΜΗ ανταλλασσόταν με εκατοντάδες Αλβανικά ΛΕΚ (ΛΕΚ είναι το νόμισμα της Αλβανίας).
Αυτό το Εθνικό μας νόμισμα, ΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΜΑΣ, που ήταν το ισχυρότερο νόμισμα στα Βαλκάνια, το ξεπούλησε με τη χειρότερη ισοτιμία, που μπορούσε να φανταστεί κανείς, ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Σημίτης!!!
Για να συνειδητοποιήσετε, Φίλοι μου Αγαπημένοι, το μέγεθος της καταστροφικής ισοτιμίας μεταξύ ευρώ και δραχμής (1 ευρώ=340,75 δραχμές), θα σας αναφέρω ποιές είναι οι σημερινές ισοτιμίες των Εθνικών νομισμάτων, της Αλβανίας, της Βουλγαρίας και των Σκοπίων με το ευρώ, όταν αυτές οι Χώρες είναι σε Βιοτικό και σε Οικονομικό επίπεδο πολύ κατώτερες από τη Χώρα μας!!!.
1) ΑΛΒΑΝΙΑ : 1 ευρώ=123 Αλβανικά ΛΕΚ!!!
2) ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ : 1 ευρώ=2 Βουλγαρικά ΛΕΒΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.
3) ΣΚΟΠΙΑ : 1 ευρώ= 60 Δινάρια Σκοπίων!!!
Έτσι, ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Σημίτης, διέπραξε το μεγαλύτερο Οικονομικό έγκλημα όλων των εποχών, της Νεότερης Ελλάδας, ανταλλάσσοντας ΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΜΑΣ με το ευρώ, αντί πινακίου φακής!!!
340,75 δραχμές=1 ευρώ
Κραυγαλέα διαφορά με τις ισοτιμίες :
123 Αλβανικά ΛΕΚ=1 ευρώ
2 Βουλγαρικά ΛΕΒΑ=1 ευρώ
60 Δινάρια Σκοπίων=1 ευρώ
(όταν τα Αλβανικά ΛΕΚ, τα βουλγαρικά ΛΕΒΑ και τα Δινάρια των Σκοπίων ήταν νομίσματα, πολύ πιο κατώτερα από τη δραχμή μας!!!).
Με αυτή την καταστροφική ισοτιμία : 1 ευρώ=340,75 δραχμές, από το 2002 που το ευρώ αντικατέστησε τη δραχμή μας και το Εθνικό μας νόμισμα ήταν πλέον το ευρώ, ξεκίνησε η κατρακύλα της Οικονομίας μας!!!
Γιατί το κόστος της διαβίωσης μας (με αυτή την καταστροφική ισοτιμία: 1 ευρώ=340,75 δραχμές) ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΕ και ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΤΗΚΕ ακόμη, σε ορισμένες περιπτώσεις!!!
Η αισχροκέρδεια, με το ερχομό του ευρώ και με την ισοτιμία 1 ευρώ =340,75 δραχμές ζούσε και βασίλευε!!!
Γα να κατανοήσετε , Φίλοι μου, το πόσο αυξήθηκε το κόστος της διαβίωσης μας , θα σας αναφέρω ένα παράδειγμα :
Το 2001 που το Εθνικό μας νόμισμα ήταν η δραχμή, ένα ματσάκι μαϊντανός, πουλιόταν 50 δραχμές!!!.
Το 2002 με το ερχομό του ευρώ, ένα ματσάκι μαϊντανό πουλιόταν μισό ευρώ (δηλαδή 170 δραχμές!!!)
Παρόμοιες αυξήσεις με το ερχομό του ευρώ είχαμε σε όλα τα προϊόντα και σε όλες τις άλλες υπηρεσίες!!!
Και από πλευράς της τότε Κυβέρνησης καμία μέριμνα και φροντίδα και προστασία των Ελλήνων καταναλωτών!!!
Είδαν οι Έλληνες το 2002 οι τιμές των αγαθών και των υπηρεσιών να διπλασιάζονται και σε ορισμένες περιπτώσεις και να τριπλασιάζονται και οι μισθοί και οι συντάξεις τους να αυξάνονται με το σταγονόμετρο και έτσι οι περισσότεροι Έλληνες μέσα στο 2002 έγιναν φτωχότεροι!!!
Και έτσι οι Έλληνες για να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, άρχιζαν να δανείζονται από τις Τράπεζες, οι οποίες δάνειζαν με μεγάλη ευκολία τόσο τους Έλληνες και όσο και τις Ελληνικές Επιχειρήσεις για να τους υπέρ-χρεώσουν (και αυτό γινόταν κατόπιν σχεδίου), για να φθάσουμε εδώ που φθάσαμε σήμερα!!!
Κατά τα άλλα ο πρώην Πρωθυπουργός κ Σημίτης απολαμβάνει, όλων των προνομίων, που δικαιούται ένας Πρώην Πρωθυπουργός και έχει και Γραφείο μέσα στο κτήριο της Ελληνικής Βουλής και από εκεί με όλη την άνεση του αρθρογραφεί και μας υποδεικνύει πως θα βγούμε από το τούνελ της Οικονομικής κρίσης και Οικονομικής πτώχευσης μας , όταν Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΑΙΤΙΟΣ είναι ο ίδιος!!!
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΣΟΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις