Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Μήνυμα "Oruc Reis" προς την φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς»: «Να φύγετε από την τουρκική ΑΟΖ τώρα»! - Τραγέλαφος στην Αθήνα


«Κινούμαστε εντός της τουρκικής ΑΟΖ εσείς πρέπει να αποχωρήσετε» απάντησε το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis στην ελληνική φρεγάτα F466 «Νικηφόρος Φωκάς», όταν από την
γέφυρα του ελληνικού πολεμικού εξέπεμψαν το μήνυμα «Απαγορεύεται να κάνετε έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας» και του ζήτησε να απομακρυνθεί.

Το τουρκικό πλοίο μάλιστα κάλεσε την ελληνική φρεγάτα να απομακρυνθεί.

Φυσικά το τουρκική ερευνητικό όχι απλώς δεν απομακρύνθηκε, αλλά κάλεσε και τις δύο τουρκικές φρεγάτες που πλέον στην περιοχή για να το προστατεύσουν.

Η μία φρεγάτα, μάλιστα, προσέγγισε το Oruc Reis στα δύο μίλια, προσφέροντάς του αντιπυραυλική προστασία, ενώ η δεύτερη κατευθύνθηκε προς την ελληνική φρεγάτα.

Αυτή στην στιγμή το Oruc Reis βρίσκεται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, συνοδευόμενο από τα τουρκικά πολεμικά και κάνει έρευνες. Δεν έχει απομακρυνθεί από την ελληνική υφαλοκρηπίδα και ότι διαρρέεται από την κυβέρνηση είναι απόλυτα ψευδές. Μιλάμε για την ώρα που γράφετε το παρόν κείμενο.

Ολα αυτά ενώ στην Αθήνα συνέβαιναν τραγελαφικά γεγονότα.

Tα αποτελέσματα των εξετάσεων αξιοπιστίας της κυβέρνησης στην κρίση ήταν άκρως απογοητευτικά: Από το πρωί διέρρεαν ότι «Το Oruc Reis έχει ξεκινήσει να βγαίνει από την ελληνική υφαλοκρηπίδα». Διαψεύστηκαν. Οτι «δεν συνοδεύεται από πολεμικά πλοία». Διαψεύστηκαν. Οτι «Δεν κάνει έρευνες και δεν έχει ποντίσει καλώδια». Διαψεύστηκαν. Οτι «το πήρε ο άνεμος». Πόσο μεγαλύτερες γελοιότητες;

Να πούμε ότι διάφοροι γελοίοι φιλοκυβερνητικοί  σχολιαστές κλπ. μιλούσαν για «αστοχία» του τουρκικού πλοίου που «το έσπρωξαν τα κύματα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα» και «αβλαβή διέλευση»! Εδώ έφτασε κάποιος να πει ότι «κατευθύνεται προς τουρκικές ακτές», οι οποίες απέχουν όμως κάπου 130 μίλια!

Τώρα οι κυβερνητικοί διαρρέουν πάλι ότι «έχει πάρει πορεία βορειοανατολική εκτός της ελληνικής ΑΟΖ».

Και μάλιστα έβαλαν το ΓΕΕΘΑ να προχωρήσει σε άτυπη ενημέρωση για το θέμα ότι «ανέστρεψε κινούμενο ανατολικά, με κατεύθυνση εξόδου από το ελληνικό.. FIR (!!!)).

Πρέπει να είναι το μοναδικό πλοίο στον σύμπαν που κινείται εντός... εναέριας περιοχής (Flight Information Region).

https://www.pronews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις