Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Σύλληψη “τοξοβόλου του Συντάγματος”: Η μάσκα, ο ασύρματος και τα σενάρια για "χτύπημα"

Στοιχεία για τη δράση τους αλλά και για τυχόν συνεργάτες τους αναζητούν οι αρχές στα πέντε κλειδιά σπιτιών καθώς και τα πέντε κινητά που βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, στην κατοχή των τριών
συλληφθέντων από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στην Αγία Παρασκευή.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ότι ο 32χρονος και οι δύο γυναίκες, 26 και 28 ετών, που συνελήφθησαν μέσα σε κλεμμένο αυτοκίνητο, πιθανόν να ετοίμαζαν κάποια ενέργεια και κατά πάσα πιθανότητα ληστεία, καθώς και οι τρεις φορούσαν πλαστικά γάντια την ώρα της σύλληψής τους, ενώ είχαν και τέσσερα όπλα έτοιμα για χρήση με σφαίρα στη θαλάμη. Πρόκειται για ένα καλάζνικοφ, ένα υποπολυβόλο τύπου «Σκόρπιον» και δύο πιστόλια που είχαν πάνω τους ο 32χρονος και η 28χρονη.

Επίσης, βρέθηκαν μία μάσκα σιλικόνης, είδη μεταμφίεσης και ένας ασύρματος συντονισμένος στη συχνότητα της αστυνομίας που ενισχύουν τις εκτιμήσεις των αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής, ενώ θεωρούν βέβαιο ότι είχαν συνεργάτες γιατί στο αυτοκίνητο βρέθηκαν πολλά ρούχα διαφόρων μεγεθών, που δεν ταιριάζουν στους συλληφθέντες. Τα ρούχα είναι ανδρικά. Τα όπλα, όπως διαπιστώθηκε από τη βαλλιστική έρευνα, δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε κάποια ενέργεια.


Ο ένας από τους τρεις συλληφθέντες, ο 32χρονος, γνωστός και ως «τοξοβόλος του Συντάγματος», είχε αποδράσει στις 6-6-2019 από τις αγροτικές φυλακές Τίρυνθας, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης για ληστείες και συμμετοχή σε ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη. Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, από γενετικό υλικό που έχει βρεθεί, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, διαπιστώθηκε ότι ο 32χρονος συμμετείχε σε ένοπλη ληστεία στις 29-8-2019 σε τράπεζα στη Ερυμάνθεια Αχαΐας, μαζί ακόμη έναν άντρα, κατά την οποία αφαίρεσαν 150.380 ευρώ. Ο ένας από τους δράστες ήταν ντυμένος ιερέας.



Η 28χρονη, η οποία είχε συλληφθεί μαζί με την Πόλα Ρούπα τον Ιανουάριο του 2015, καταζητείτο, καθώς είχε παραβιάσει τους όρους με τους οποίους είχε αφεθεί ελεύθερη λίγο πριν από την καταδίκη της από το δικαστήριο, πέρσι τον Ιούνιο, σε πολυετή κάθειρξη ως μέλος του «Επαναστατικού Αγώνα».

Η 26χρονη ήταν η οδηγός του αυτοκινήτου, στο επέβαιναν οι τρεις συλληφθέντες, που είχε κλαπεί στις 26 προς 27 Ιανουαρίου από την περιοχή του Χολαργού.

Όπως ανακοίνωσε, πριν από λίγο, ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Θεόδωρος Χρονόπουλος, η σύλληψη έγινε χθες, τις πρωινές ώρες στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, σε επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής που πραγματοποιήθηκε μετά από πολύμηνη έρευνα.

Εκτός από τα τέσσερα όπλα, τον ασύρματο, τα κλειδιά και τα άλλα ευρήματα, στο αυτοκίνητο βρέθηκαν τέσσερις γεμιστήρες, πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμερτημάτων, τρία καταφανώς πλαστά δελτία αστυνομικής ταυτότητας με τις φωτογραφίες των τριών συλληφθέντων, ένα ζευγάρι κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας, από τις οποίες είχε αφαιρεθεί το ανάγλυφο εντύπωμα της Ελληνικής Δημοκρατίας, και 3.300 ευρώ. Τα πέντε κλειδιά βρέθηκαν στην κατοχή της 28χρονης.

Μέχρι στιγμής, έχουν γίνει έρευνες σε τέσσερα σπίτια συγγενών των συλληφθέντων, όπου όμως δεν έχει βρεθεί κάτι που να σχετίζεται με τους δράστες.

Οι έρευνες από την Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συνεχίζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις