Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020

Επίθεση στο Λονδίνο: Ο 19χρονος Ισλάμιστης δράστης ενθάρρυνε την κοπέλα του να αποκεφαλίσει τους γονείς της


Η επίθεση με μαχαίρι του 19χρονου Σουντές Αμάν σε δύο ανθρώπους στο νότιο Λονδίνο, υπενθύμισε στη Βρετανία και στον υπόλοιπο κόσμο ότι η εξτρεμιστές-τρομοκράτες εξακολουθούν να αποτελούν απειλή, έστω και αν οι φονταμενταλιστικές ισλαμιστικές οργανώσεις,
όπως το Χαλιφάτο του Ισλαμικού Κράτους, υπέστησαν καίριο πλήγμα με την απώλεια της ηγεσίας και των εδαφών τους.

Ο Σουντές Αμάν είχε αποφυλακιστεί μόλις μία εβδομάδα νωρίτερα, για αδικήματα που σχετίζονταν με την τρομοκρατία. Μάλιστα, είχε ομολογήσει 13 αδικήματα και στη δική του δεν είχε καταβάλει καμία προσπάθεια να κρύψει το πάθος του για ις εξτρεμιστικές ενέργειες εναντίον της Δύσης.

Ωστόσο, το πρακτορείο Reuters έδωσε στη δημοσιότητα μία ακόμη φρικιαστική λεπτομέρεια της δράσης του νεαρού εξτρεμιστή. Σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο, ο Σουντές Αμάν, ανάμεσα στις άλλες δράσεις του, ενθάρρυνε την κοπέλα με την οποία διατηρούσε ερωτικό δεσμό, να αποκεφαλίσει τους γονείς της!

Ο Σουντές Αμάν είχε συλληφθεί όταν ήταν 17 ετών και είχε καταδικαστεί σε τρία χρόνια φυλάκιση. Ζούσε με τη μητέρα του και τα μικρότερα αδέρφια του. Η Αστυνομία αντιλήφθηκε τις εξτρεμιστικές του ενέργειες τον Απρίλιο του 2018 και έναν μήνα μετά προχώρησε στη σύλληψή του, σε δρόμο στο βόρειο Λονδίνο.


Κατά την εξέταση του υπολογιστή και του κινητού τηλεφώνου του, η αστυνομία βρήκε πλήθος από βίντεο και οδηγίες για την κατασκευή εκρηκτικού μηχανισμού και επιθέσεων με μαχαίρι, κάτι στο οποίο φαίνεται να είχε εστιάσει. Σε μηνύματα που είχε ανταλλάξει με συγγενείς, φίλους και την κοπέλα του, είχε εκδηλώσει ανοιχτά την πρόθεσή του να πραγματοποιήσει τρομοκρατικές επιθέσεις.

Τον Δεκέμβριο του 2017, ο Σουντές είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο μία εικόνα του τότε αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους, Αμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, γράφοντας στον αδερφό του ότι «το Ισλαμικό Κράτος ήρθε εδώ για να μείνει». Σε άλλα μηνύματα, περιέγραφε τις γυναίκες Γιαζίντι (Κούρδες) ως σκλάβες και υποστήριζε ότι το Κοράνι δίνει άδεια να τις βιάζουν.

Κάποια από αυτά τα μηνύματα, αφορούσαν την κοπέλα του. Κατά την επικοινωνία τους, ο Σουντές την ενθάρρυνε και την πίεζε να επιτεθεί στους γονείς της και να τους αποκεφαλίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις